Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.50
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,139.06
Spor, Futbol

Trabzonspor Ankara'dan 1 puanla dönüyor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması golsüz berabere tamamlandı.

27.11.2016 - Güncelleme : 28.11.2016
Trabzonspor Ankara'dan 1 puanla dönüyor Fotoğraf: AA/Murat Kaynak

ANKARA

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını ev sahibi ekip 23. dakikada geliştirdi. Bu dakikada Selçuk Şahin'in Trabzonspor ceza alanının solundan yaptığı ortada Ahmet Çalık topu kafayla arka direğe ortaladı. Uğur Çiftçi'nin gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı.

31. dakikada Yusuf'un Gençlerbirliği ceza alanının solundan yaptığı orta arka direkte uygun durumdaki Güray'ın kafa vuruşunda top kale direğinin üstünden auta gitti.

39. dakikada Bero'nun Gençlerbirliği kalesini karşıdan gören pozisyonda vuruşunda kaleci Hopf, topu yatarak kornere çeldi.

58. dakikada Aydın Karabulut'un Trabzonspor ceza alanının solundan zor pozisyonda yaptığı ortada kaleci Onur, Rantie'nin açısını kapatarak önemli bir pozisyonu önledi.

63. dakikada Güray'ın Gençlerbirliği ceza alanının sağ çaprazından sert şutunda kaleci Hopf, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

69. dakikada Serdar Gürler'in Trabzonspor ceza alanının sağından yaptığı ortada Durica'nın ters vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. 

80. dakikada N'Doye'nin Gançlerbirliği ceza alanının sol çaprazından vuruşunda kaleci Hopf, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti. 

90+1. dakikada Serdar Gürler'in kullandığı korner atışında Muric'in kafasıyla sektirdiği topu arka direkte Ahmet Çalık kontrol etti. Bu futbolcunun vuruşunda kaleci Onur, açıyı iyi kapatarak golü önledi.

Karşılaşma, golsüz sona erdi.

"İstenen Trabzon'u izlettireceğiz"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında kırmızı-siyahlı ekibin 60 dakika 10 kişiyle oynadığını hatırlatarak, "Topun bizde olması bir şey ifade etmedi. Diğer maçlarda da böyle oldu skor konusunda becerimizi ortaya koyamıyoruz." dedi.

Bordo-mavili takımın önemli bir virajdan geçtiğini bu sürecin de sert ve acı verici olacağını ifade eden Yanal, şöyle konuştu:

"Skor üretecek ve güvene dönüştürecek zamana ihtiyacımız var. Trabzonspor'un bundan sonra iskeletini teşkil edecek oyuncuları belirlemeliyiz. Oyuncu çöplüğüne de dönüştürmemek gerekiyor. Bu süreç acılı geçecek sancılı olacak. Benim referanslarım belli, çıkardığım oyuncular kurduğum takım, oynattığım oyun ortada. Ben söylüyorum. Bu süreci iyi yöneteceğiz ve istenilen Trabzonspor'u izlettireceğiz." diye konuştu.

"Gençlerbirliği'ni iyi günler bekliyor"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, 10 kişi kalana kadar sahadaki her şeyin istedikleri gibi olduğunu kaydetti.

Kırmızı-siyahlı takımı iyi günlerin beklediğini anlatan Özat, "Rantie daha iyi olursa, Stancu aramıza katılırsa çok daha iyi bir Gençlerbirliği'nin ortaya çıkacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Trabzonspor'un bugüne dek hakem hatalarıyla kaybettiği gibi bir algı oluşturulduğunu ileri süren Özat, şöyle konuştu:

"Sanki Trabzonspor bugüne kadar her maçını hakem hatasıyla kaybetmiş gibi bir algı yaratılıp kamuoyunda avantaj sağlamaya çalışılıyordu. Bugünkü kımızı kartın yüzde yüz bir kırmızı kart olduğunu düşünmüyorum. Geçmişteki hatalar gelecekteki hatalarla telafi edilemez. Hata, hata ile telafi edilemez. Kısıtlı kadrolarla mücadele eden aynı bütçede olmayan takımlar var."

Muhabir: Musa Samur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.