Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.62
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,716.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 42 ilde 144 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 20 şüpheli gözaltına alındı.

23.05.2017 - Güncelleme : 23.05.2017
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

İSTANBUL

Türk Silahlı Kuvvetlerin'deki (TSK), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) ilgili askerler ve "örgütteki abilerin" de bulunduğu 144 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada, 144 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararı kararı üzerine polis ekipleri, İstanbul merkezli birçok ilde operasyon başlattı.

Şüphelilerin yakalanması için 42 ilde 175 adrese eş zamanlı operasyon düzenlediği belirtildi.

20 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY'nin TSK'daki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce şu ana kadar gerçekleştirilen operasyonlarda 884 şüpheliye adli işlem yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Haklarında işlem yapılan itirafçıların verdikleri ifadelerde isimleri geçen ve aynı zamanda 'ByLock' kullanıcısı olan örgütün sözde abilerinden oluşan, içlerinde profesör, avukat, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensubu, asker, öğretmen ve çeşitli meslek gruplarında çalışanların bulunduğu 144 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Bahse konu şahısların FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde yer aldıkları, çoğunluğunun 'ByLock' kullanıcısı olduğu, mahrem yapılanma içerisinde yer aldıkları, örgütün askeri yapılanmasında olan asker şahıslardan sorumlu oldukları, örgütte 'kripto' diye tabir edilen ve şu ana kadar deşifre edilmiş kişiler oldukları, örgütü ait 'gaybubet' evleri denilen gizli evlerde kaldıkları tespit edilmiştir."

Tespit edilen 144 şahısla ilgili olarak 42 ilde 175 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, operasyon kapsamında İstanbul'da yakalanan 20 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü, diğer şüphelileri yakalama çalışmalarına devam edildiği aktarıldı.

Muhabir: Arif Yakıcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın