Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,533.30
BTC/USDT
70,111.00
BIST 100
9,103.39
Dünya

Akdeniz'de göçmen kurtarma faaliyetlerine katılan STK'lara yönelik şüphe

Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı), savcılara, Akdeniz'de bazı STK'ların Libyalı insan tacirleriyle doğrudan irtibat halinde olduğuna dair iddialara ilişkin kanıt sunmaları çağrısında bulundu.

27.04.2017 - Güncelleme : 27.04.2017
Akdeniz'de göçmen kurtarma faaliyetlerine katılan STK'lara yönelik şüphe

MİLANO 

Merkezi Londra'da bulunan Vakıf, Katanya kenti Başsavcısı Carmelo Zuccaro'nun, Akdeniz'in Libya ile İtalya arasında kalan bölümünde göçmenlere yönelik kurtarma faaliyetlerine katılan bazı STK'lar ile Libyalı insan tacirleri arasında doğrudan temas olduğuna dair delillere ulaştıklarını bildirmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Katanyalı savcıların bu tür suçlamaları, göçmen çocukların, kadınların ve erkeklerin hayatını riske atan, güvensizlik ortamı oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.

İnsan tacirleri ya da göçmenleri taşıyan teknelerle herhangi bir bağlantıları olmadığını vurgulayan Save the Children, faaliyetlerinin yasal olduğuna ve tüm para akışının şeffaflıkla gerçekleştirildiğine işaret etti.

Vakıf, savcılara bu konuda delil sunma çağrısında bulundu.

Başsavcı Zuccaro, pazar günü La Stampa gazetesine yaptığı açıklamada, Akdeniz'in Libya ile İtalya arasında kalan bölümünde, göçmenlere yönelik kurtarma faaliyetlerine katılan bazı sivil toplum kuruluşlarıyla Libyalı insan tacirleri arasında doğrudan temas olduğuna dair delillere ulaştıklarını belirtmişti.

Muhabir: Dildar Baykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın