Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.09
ETH/USDT
3,579.30
BTC/USDT
70,658.00
BIST 100
9,007.67
Dünya

Köln Emniyeti'nden PKK'nın çatı örgütüne izin çıkmadı

Terör örgütü PKK'nın Almanya'daki çatı örgütü olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezinin, Köln ve Leverkusen kentlerinde bugün düzenlemek istediği gösteriler iptal edildi.

14.02.2018 - Güncelleme : 15.02.2018
Köln Emniyeti'nden PKK'nın çatı örgütüne izin çıkmadı

KÖLN

Almanya'da terör örgütü PKK'ya yakın kuruluşların çatı örgütü olan Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezinin (NAV-DEM), Köln ve Leverkusen kentlerinde bugün düzenlemek istediği gösterilerin iptal edildiği bildirildi.

Köln Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, iki gösterinin yasaklamasına gerekçe olarak, Almanya'da terör örgütü kabul edilen PKK'yı simgeleyen yasaklı sembollerin kullanılması ve bu şekilde suç eylemleri ve ihlallerin gerçekleşmesi beklentisi gösterildi.

Alman basınında çıkan haberlere göre, Federal İçişleri Bakanlığı eyaletlere bu konuda direktif gönderdi. Bakanlık, söz konusu yasaklı sembollerin açılması ya da açılacak olması gerekçesiyle gösterilere izin verilmemesini istedi.

Buna göre, Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığına gönderilen direktifi uygulayan Köln polisi gösterilere izin vermedi.

NAV-DEM'in daha önce yapmak istediği gösteri de iptal edilmişti

Emniyet teşkilatı, NAV-DEM'in geçen cumartesi günü Köln'de yapmak istediği gösteriye de müsaade etmemişti.

NAV-DEM'in 27 Ocak tarihinde Köln'de düzenlediği gösteriler, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri ile yasaklı PKK paçavralarının açılması sonucu durdurulmuş, ardından gösteri yasa dışı ilan edilerek dağıtılmıştı.

Yine NAV-DEM'in 4 Kasım 2017'de Düsseldorf'ta düzenlediği gösteri benzer gerekçeyle durdurulmuş, terör örgütü yandaşları taşkınlık çıkararak polisle çatışmıştı.

Köln Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, izin verilmeme kararına karşı hukuki yolların açık olduğu da kaydedildi.,

Muhabir: Mesut Zeyrek

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.