Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,244.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Bağımlılıkla mücadele için toplanan 100 bin imza Mecliste

Beykoz Uyuşturucuyla Mücadele Platformu, uyuşturucuyla ilgili suçlar için verilen cezaların artırılmasına yönelik topladığı imzaları, TBMM'de iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerine sundu.

23.10.2017 - Güncelleme : 23.10.2017
Bağımlılıkla mücadele için toplanan 100 bin imza Mecliste Fotoğraf: AA/Orhan Karslı

TBMM - İsmail Çimen

Beykoz Uyuşturucuyla Mücadele Platformu, uyuşturucuyla ilgili suçlar için verilen cezaların artırılmasına yönelik topladığı 100 bin imzayı, TBMM'de iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerine sundu.

Platform üyeleri ilk olarak TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile bir araya geldi.

İyimaya, sivil toplum örgütleri tarafından toplanan ve komisyona intikal eden imzaların, toplumun siyasetten talebi olarak kendileri için değerli olduğunu söyledi.

Ahmet İyimaya, "Hazırlanan proje kapsamında siyaset kurumunun irade koyması halinde Anayasa'da ön görülen yöntemler içerisinde Meclis Araştırması, tekliflerin yasalaşması, önlemlerin güncellenmesi noktasında üzerimize düşen her şeyi yaparız." dedi.

"Bir evladımızı bile kurtarmaya değer bu mücadele"

Platform üyeleri daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ı ziyaret ederek, toplanan 100 bin imzanın bir örneğini takdim etti.

Beykoz'daki bu duyarlılığa Türkiye'nin her zamankinden fazla ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Adan, "Hem emniyet verileri hem de bizim zaman zaman şahit olduğumuz bu konu, Türkiye'nin başında büyük bir bela olarak gözüküyor. İçişleri Bakanlığı ile bu konuyu görüştük ve orada da büyük bir duyarlılığın var olduğunu gördük. İnşallah bu faaliyet sayesinde meseleyi daha duyarlı bir noktaya taşıyacağız. Bir evladımızı bile kurtarmaya değer bu mücadele. MHP olarak sonuna kadar arkanızda olacağız ve bu konuyu Meclise taşıyacağız." diye konuştu.

"Kanayan bir yara üzerinden polemik yapmak bize yakışmaz"

Platform üyeleri son olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ı ziyaret etti.

Bağımlılık tedavisinin başarı seviyesinin yüzde 1'lerde olduğunu bildiklerini vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her yerinde olmakla birlikte İstanbul'da bu konu en güncel sorun. Şu an İstanbul'un tüm ilçelerinde yer alan parklar, uyuşturucu trafiğinin yaşandığı yerler. Hemen hemen bütün okulların önü uyuşturucu pazarı haline gelmiş durumda. Burada iktidara söyleyecek çok şey var ama böyle kanayan bir yara üzerinden polemik yapmak bize yakışmaz. Şühpesiz iktidar da böyle olsun istememiştir. Kapkaçı cezai müeyyide ile minimize ettik. Kesinlikle bu uyuşturucu ticaretine bulaşanların affı olmamalı, denetimli serbetlik olmamalı, indirim olmamalı, iyi hal olmamalı, yani TCK'da sanık lehine olacak tüm düzenlemeyi ortadan kaldıralım."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın