Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.70
BTC/USDT
70,235.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Balıkesir'de FETÖ/PDY bağlantılı okullara kayyum atandı

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, eğitim faaliyeti yürüten ve bünyesinde 6 okul ile bir yurt bulunan şirkete kayyum atandı.

Devrim Derin  | 29.04.2016 - Güncelleme : 29.04.2016
Balıkesir'de FETÖ/PDY bağlantılı okullara kayyum atandı

Balikesir

BALIKESİR

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eğitim faaliyeti yürüten ve bünyesinde 6 okul ile bir yurt bulunan şirkete kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY bağlantılı Şelale Eğitim Tesisleri İşletme ve Ticaret AŞ hakkında çalışma yapıldı.

Polis tarafından geçen ocak ayında belgelerine el konulan şirkette, FETÖ/PDY'nin faaliyetleri kapsamında ve buna destek olacak şekilde işlemlerde bulunulduğu, ticari faaliyetten çok örgüte yardım etme amacında hizmet edildiği, ayrıca suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, terör örgütüne finansman sağlama suçlarının işlendiği anlaşıldı.

Yetkili mahkeme tarafından kayyum atanan şirket bünyesinde, Özel Fırat Fen Lisesi, Özel Fırat Anadolu Lisesi, Özel Balıkesir Fırat Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Özel Balıkesir Fırat İlkokulu, Özel Balıkesir Fırat Ortaokulu, Özel Fırat Miray Anaokulu ile Özel Fitnat Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunun bulunduğu öğrenildi.

Muhabir: Devrim Derin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın