Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.30
BTC/USDT
70,373.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Söz sırası milletimizde

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Gazi Meclis'te milli iradenin temsilcileri yeni bir yönetim sistemine 'evet' dedi. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi söz sırası aziz milletimizde." dedi.

21.01.2017 - Güncelleme : 21.01.2017
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Söz sırası milletimizde Fotoğraf: AA/Emrah Yorulmaz

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda anayasa değişikliği teklifinin 339 oyla kabul edilerek yasalaşmasına ilişkin, "Gazi Meclis'te milli iradenin temsilcileri yeni bir yönetim sistemine 'evet' dedi. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi söz sırası aziz milletimizde. Karar da söz de milletindir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında yayınladığı mesajda, anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurulda kabul edilerek yasalaşmasının hayırlı olmasını temenni etti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, mesajında, "Gazi Meclis'te milli iradenin temsilcileri yeni bir yönetim sistemine 'evet' dedi. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi söz sırası aziz milletimizde. Karar da söz de milletindir." ifadelerine yer verdi. 

"7 Şubat tarihine kadar sizi AK Parti teşkilatlarında görmek istemiyorum"

Öte yandan AK Parti TBMM Grubu, anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Başbakan Yıldırım başkanlığında basına kapalı toplandı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda konuşan Yıldırım, tüm AK Parti milletvekillerine bu süreçte "kaya gibi durdukları" için teşekkür etti.

Yıldırım, tüm AK Parti teşkilatları ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekillerine de teşekkürlerini iletti.

Bunun mücadelesini veren liderlere; merhum Alparslan Türkeş'e, Necmettin Erbakan'a, eski cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel'e de teşekkür eden Başbakan Yıldırım, bütün bu liderlerin başkanlık sistemini istediğini, bu nedenle onların da büyük katkıları olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olduğu birinci günden itibaren bunun mücadelesini verdiğini, teklifin kabul edilmesiyle bunun taçlandırıldığını kaydetti.

Artık bundan sonra kararı milletin vereceğini ifade eden Yıldırım, AK Parti milletvekillerinin ailelerine de ayrıca teşekkürlerini sundu.

Başbakan Yıldırım, milletvekillerine, "7 Şubat tarihine kadar sizi AK Parti teşkilatlarında görmek istemiyorum, hepinizi ailelerinizin yanında görmek istiyorum ama 7 Şubat'ta da hepinizi sahada görmek istiyorum." diye seslendi.

Bu arada, grup toplantısına geçmek için Genel Kurul Salonu'ndan çıkan AK Parti milletvekilleri, kuliste karşılaştıkları MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'la da tokalaşarak birbirlerini tebrik etti.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.