Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,523.30
BTC/USDT
69,653.00
BIST 100
9,068.86
Spor

Ben Hatira'nın Erdoğan hayranlığı

Gaziantepspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Tunuslu futbolcu Anis Ben Hatira, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyor.

27.02.2017 - Güncelleme : 28.02.2017
Ben Hatira'nın Erdoğan hayranlığı

GAZİANTEP- KEREM KOCALAR

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Darmstadt 98 ile yolları ayrıldıktan sonra Gaziantepspor'a transfer olan Ben Hatira, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Almanya'da olduğu dönemden beri takip ettiğini belirtti.

Türkiye'ye geldikten sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışma fırsatı bulduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getiren Tunuslu futbolcu, "Recep Tayyip Erdoğan, doğru yolda giden bir lider. Ben onu sayıyorum ve yaptıklarına saygı duyuyorum. Hiç kimse mükemmel veya hatasız değildir ama benim gözümde doğru yolda ve işini çok iyi yapıyor." diye konuştu.

 Erdoğan, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen bir lider"

Erdoğan'ın haksızlıkları dile getiren iyi bir lider olduğunu vurgulayan Ben Hatira, şunları söyledi:

"Gördüğüm kadarıyla Almanya veya başka Avrupa ülkeleri ona karşı, çünkü o doğru yolda ilerliyor. Almanya'da veya Avrupa'da yaşayan çoğu Müslüman ondan yana. Türkiye'de veya Avrupa'daki Müslümanların büyük çoğunluğu onunla birlikte. Erdoğan, benim için güzel ve önemli olan çok büyük bir Müslüman karakteri. Müslümanları önden giderek koruyor. Yanlış bir şey olduğunda herkese bu yanlışları söylüyor. Bana göre Erdoğan, doğru bildiklerini söylemekten çekinmeyen bir lider."

"Yardım yaptığım kuruluşun anlatılanlarla alakası yok"

Ben Hatira, eski kulübünde futbol adına sıkıntı yaşamadığını ancak yardımseverliği nedeniyle sorunlarla karşılaştığını belirtti.

Darmstadt 98'den ayrılmasıyla ilgili Almanya'da medyada yer alan haberler konusunda Tunuslu futbolcu, "Yardım yaptığım kuruluşun anlatılanlarla alakası yok. Bununla ilgili çok fazla belge gösterebilirim. Bu kurum yardım yaparken din veya dil ayrımı yapmıyordu ama yönetimde Müslümanlar vardı. Ben Almanya'da bilinen bir kişiyim. Yardım ettiğim kurumla adım anıldıkça kurum ciddiyet, saygınlık ve bilinirlik kazanıyordu. Bunu futbol dışında olanlar kabullenemedi. Müslümanların insanlara yardım yaparak tanınmasını istemiyorlardı." değerlendirmesini yaptı.

"Dinime sırtımı dönemem"

Almanya'da kendisine haksızlık yapıldığını vurgulayan Ben Hatira, şöyle konuştu:

"Saklı bir şey yapmadım, o yüzden rahatça bunları konuşabiliyorum. Ben sabaha kadar o kuruluşla ilgili belgeler gösterebilirim. Aslında Avrupa'da Müslümanlara, bizlere karşı kötü davranışlar yeni başlamadı. Uzun zamandan beri süren bir şey söz konusu. Ben normal şekilde Müslümanlığını yaşayan birisiyim. Dinime sırtımı dönemem, Allah'a şükür Müslümanlığımı yaşamaya çalışırım. Almanya'da yaşadıklarıma halen gülüyorum. Beni bir kategoriye sokmak istiyorlar ama benim o kategoride işim yok. Almanya'da herkes benim arkamdaydı aslında ama politikayla uğraşan bazı kesimler öyle bir ortam oluşturdu ki, sanki Almanya'nın çoğunluğu bana karşı gibi gösterildi. Oysa ki bu gerçek değildi."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.