Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.30
BTC/USDT
69,754.00
BIST 100
9,087.94
Dünya

Binlerce kişi Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı

Binlerce kişi, Sukot Bayramı dolayısıyla bir haftadır sürekli ihlallere maruz bırakılan Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı.

21.10.2016 - Güncelleme : 21.10.2016
Binlerce kişi Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldı

KUDÜS

Radikal Yahudi yerleşimciler tarafından bir hafta içinde birçok kez hürmeti ihlal edilen Mescid-i Aksa'da, binlerce Müslüman cuma namazını eda etti.

Hemen her gün gelen ölüm haberlerine ve çevredeki İsrail güçlerine aldırmayan Filistinliler, güneşli bir havanın hakim olduğu şehirde erken saatlerden itibaren Aksa'nın yolunu tuttu. Cuma namazı için Aksa'ya gelen cemaatin arasında çok sayıda Türk vatandaşı da vardı.

Aksa'nın da içinde yer aldığı Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde ise çok sayıda İsrail polisi hazır bekledi. Uçan balonlara yerleştirilen polis kameralarıyla da şehir sürekli gözetim altında tutuldu.

Hutbenin konusu: UNESCO'nun Aksa kararı

Öte yandan, cuma hutbesinin konusu, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO), Mescid-i Aksa'nın Musevilikle ilişkisinin bulunmadığına ilişkin kararı oldu.

Mescid-i Aksa hatibi İsmail Navahda, "UNESCO'nun Mescid-i Aksa ile ilgili kararı doğru yönde alınmış bir karardır." dedi.

Hatip Navahda, cuma hutbesinde "Filistin halkının ve Müslümanların Mescid-i Aksa üzerindeki hakkını kanıtlayan ve Yahudilerin sözde iddialarını bertaraf eden bu kararı büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

UNESCO Yürütme Kurulu, 18 Ekim Salı günü, Dışişleri Komisyonunun Mescid-i Aksa ile ilgili aldığı ve bu kutsal yerin Musevilikle bağına ilişkin herhangi bir ibarenin bulunmadığı yönündeki kararı onaylamıştı. 

Muhabir: Eshat Fırat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.