Gündem

Bitlis'te teröristler 11 aracı ateşe verdi

Yol kesen ve bir polis ile öğretmeni yaralayan PKK'lı teröristlerin 11 aracı ateşe verdiği bildirildi.

Şener Toktaş, İbrahim Yaldız  | 31.08.2016 - Güncelleme : 31.08.2016
Bitlis'te teröristler 11 aracı ateşe verdi

Bitlis

BİTLİS

Bitlis'te dün yol kesen, bir polis ile öğretmeni yaralayan terör örgütü PKK mensuplarının 11 aracı ateşe verdiği bildirildi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis-Diyarbakır karayolu Buzlupınar mevkisinde dün yol keserek bir polis memuru ve öğretmeni yaralayan teröristlerin, olay yerindeki 11 aracı da ateşe verdiğini söyledi.

Yakılan araçların, bomba tuzaklama ihtimaline karşı detaylı incelemenin ardından bölgeden kaldırılmaya başlandığını belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Tünel içinde ve yol güzergahında 9 tır, bir kamyon ve Devlet Su İşlerine ait bir kamyonet teröristlerce ateşe verildi. Bölgede alınan yoğun güvenlik önlemlerinin ardından araçlar çekicilerle tünel içinden ve yoldan kaldırılmaya başlandı. Dün bölgede yapılan operasyonun ardından güvenlik güçlerimizi gören terör örgütü PKK mensupları, olay yerinden uzaklaştı. Yolu keserek vatandaşları canlı kalkan yapan ve araçları yakan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonlarımız devam ediyor."

Vali Çınar, olay yerinde terör örgütü mensuplarına destek verdiği iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi hakkındaki işlemlerin de sürdüğünü kaydetti.

Muhabir: Şener Toktaş,İbrahim Yaldız



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.