Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.26
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,900.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Camiler gül suyuyla temizlendi

Van'ın İpekyolu Belediyesince, Ramazan boyunca Camiler bir ton gül suyuyla yıkandı.

24.06.2017 - Güncelleme : 24.06.2017
Camiler gül suyuyla temizlendi Fotoğraf: AA/Yusuf Soyalp

VAN - YUSUF SOYALP

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın İpekyolu Belediyesince, ramazan ayı boyunca ilçe sınırlarındaki camiler yaklaşık bir ton gül suyuyla yıkandı.

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ercan Çiplak, AA muhabirine, ramazan ayında vatandaşların temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini amaçladıklarını söyledi.

Bu çalışmayla temizlik ibadetini de yerine getirdiklerini vurgulayan Çiplak, "Biz bu projeye başlarken ramazan ayında camilerin yoğun kullanıldığını düşündük. Camilerin temiz olması ve güzel kokması için gül suyuyla dezenfekte ettik. Camilerde yer alan bütün ahşap ve cam zeminleri temizledik. Tuvalet gibi ıslak zeminlerin olduğu yerleri yıkadık. Cami bahçelerini temizleyip ağaçları suladık. Bütün bu temizlik işleri bittikten sonra gül suyuyla dezenfekte ettik." diye konuştu.

Çiplak, uzman personelce yapılan camilerdeki temizlik çalışmalarında yaklaşık bir ton gül suyu kullanıldığını bildirdi.

"Temizlik ibadeti de güzelleştirdi"

Şabaniye Merkez Camisi İmamı Bahattin Bulut ise temizliğin ibadeti güzelleştirdiğini, İslam'ın temizlik dini olduğunu, Müslümanların cami ve mescitlerin temizliğine önem verdiğini anlattı.

Bulut, "Belediyemiz de bu hizmeti yaparak camilere ve ümmet bilincine verdiği önemi gösterdi. Cami cemaati nezih bir ortamda ibadetini gerçekleştirdi. Gül suyuyla yapılan temizlik Peygamberimizin güle verdiği önemin camilerde hissedilmesini sağladı. Bu temizliği düşünüp yapanlardan Allah razı olsun. Bu tür hizmetlerin devam etmesi istiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın