Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.79
ETH/USDT
3,570.60
BTC/USDT
70,797.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Biz her ne olursa olsun milletimizin kararına saygılıyız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, referanduma ilişkin, "İnanıyorum ki milletimiz bu süreci çok iyi bir şekilde gözlemleyecek ve kararını verecek. Biz her ne olursa olsun o karara saygılıyız." dedi.

19.02.2017 - Güncelleme : 19.02.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Biz her ne olursa olsun milletimizin kararına saygılıyız

Ordu

ORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, "İnanıyorum ki milletimiz bu süreci çok iyi bir şekilde gözlemleyecek ve kararını verecek. Biz her ne olursa olsun o karara saygılıyız. Milletimizin başımızın üstünde yeri var.” dedi.

Torun, teşkilat üyeleriyle birlikte Fatsa ilçesini ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanı'ndaki vatandaşlardan referandumda 'hayır' için destek istedi.

Seçim çalışmasının ardından gazetecilere açıklama yapan Torun, halkı bilgilendirmek için seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

"Biz halkın neye 'evet' dediğini neye 'hayır' dediğini bilmesini istiyoruz"

Anayasa değişikliğiyle ilgili bilinmeyenleri gerçekçi bir şekilde halka anlattıklarını ifade Torun, "Biz halkın neye 'evet' dediğini neye 'hayır' dediğini bilmesini istiyoruz. Halkımız bu anayasa değişikliğiyle birlikte neyin geldiğini neyin gittiğini bilmeli. Sonuçta bir yasa yapmıyoruz, bir anayasa yapıyoruz. Önümüzde dayatılan bir süreç var. Her şey o kadar dayatma ve hızlı oldu ki vatandaşımızın önemli bir kısmı bu anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini bilmiyor. Bizim de görevimiz bilinmeyenleri gerçekçi bir ifadeyle anlatmak.” dedi.

Milletin kararının ne olursa olsun o karara saygı duyacaklarına dikkati çeken Torun, şunları kaydetti:

"Ne kadar sistem değişikliği deseler de bu bir rejim değişikliğidir. Halk tüm yetkisini tek bir iradeye teslim ettiği bir durumla karşı karşıyayız. Türk tipi anayasa denilen bu değişiklik, hiçbir ülkede uygulanmıyor. Bu anayasa değişikliğinin halkımız ve milletimiz tarafından iyi anlaşılması lazım. Meclis itibarsızlaştırılıyor, sayısı artırılıyor. Yasama, yürütme ve yargı tek elde toplanıyor. Hiçbir denetim mekanizması yok. Sonuç olarak çok ağır bir travmayla karşı karşıyayız. Milletimize bunu iyi anlatmak zorundayız. Sonuçta hepimiz aynı geminin yolcularıyız. İnanıyorum ki milletimiz bu süreci çok iyi bir şekilde gözlemleyecek ve kararını verecek. Biz her ne olursa olsun o karara saygılıyız. Milletimizin başımızın üstünde yeri var.”

Muhabir: Sefa Eyi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın