Dolar
32.31
Euro
34.92
Altın
2,207.93
ETH/USDT
3,578.60
BTC/USDT
70,920.00
BIST 100
9,061.18
Politika

CHP MYK'de OHAL ve Afrin konuşuldu

OHAL'in bir kez daha uzatılmasının kabul edilemeyeceği belirtilen CHP'nin MYK toplantısında, buna karşı TBMM'de ve alanlarda gösterilebilecek demokratik tepkiler ele alındı.

Mehmet Tosun  | 17.01.2018 - Güncelleme : 18.01.2018
CHP MYK'de OHAL ve Afrin konuşuldu

Ankara

ANKARA

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) olağanüstü hal, olası Afrin operasyonu ve CHP 36. Olağan Kurultayı'yla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

CHP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen MYK toplantısı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, olağanüstü halin (OHAL) bir kez daha uzatılacak olmasının kabul edilemeyeceğine vurgu yapılarak, buna TBMM'de ve alanlarda gösterilebilecek demokratik tepkiler masaya yatırıldı.

CHP'de İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'na yapılan eleştirilerin ele alındığı toplantıda, haksız eleştirilere karşı Kaftancıoğlu'nun yanında yer alınması gerektiğine işaret edildi.

Toplantıda, Türkiye'nin olası Afrin operasyonu da masaya yatırıldı. Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden unsurların yok edilmesinin önemli olduğu dile getirilen toplantıda, operasyon süresince yaşanabilecek sıkıntılar değerlendirildi.

Partinin, 3-4 Şubat'ta yapılacak 36. Olağan Kurultayı'nı ana temasının "adalet ve cesaret" olarak belirlendiği toplantıda, renk, müzik, slogan ve pankart konusundaki çalışmaların titizlikle sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Muhabir: Mehmet Tosun





Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın