Dolar
32.38
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.00
BTC/USDT
69,879.00
BIST 100
9,065.20
Gündem

'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davasında karar

Birgün gazetesinin sorumlu müdürü Gültekin ile gazete yetkilisi Aydın, bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alenen hakaret edildiği gerekçesiyle 11 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

02.07.2016 - Güncelleme : 02.07.2016
'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davasında karar

İSTANBUL

Birgün gazetesinin sorumlu müdürü Berkant Gültekin ile gazete yetkilisi İbrahim Aydın, bir haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alenen hakaret edildiği gerekçesiyle 11 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, sanıkların yargılamadaki pişmanlıklarına dair iradeleri göz önüne alınarak, 10 bin 500'er lira adli para cezasına çevrildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar katılmazken, müdahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı avukat Hatice Özay temsil etti.

Söz alan avukat Özay, "Şikayetimiz devam etmektedir. Müvekkilime hakaret kastı ile hareket edilmiştir. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanıkların avukatı Ali Deniz Ceylan ise dava konusu manşetin bir önceki yılın değerlendirilmesinden ibaret olduğunu ve basın özgürlüğü kapsamında kaldığını savundu.

Suçun oluşmadığını öne süren Ceylan, müvekkillerinin beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıkların "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçundan 11 ay 20’şer gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Suçun işlenme şekli, meydana gelen sonuç, hapsin süresi, sanıkların kişiliği, sosyoekonomik durumları, söz ve davranışları ile yargılamada pişmanlığa dair iradelerini göz önüne alan mahkeme, bu cezayı 10 bin 500'er lira adli para cezasına çevirdi.

Muhabir: Murat Kaya,Muhammed Enes Can,Yunus Ege

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.