Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' hazırlıkları sürüyor

CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanı'nda düzenlenecek "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" öncesinde hazırlıklar devam ediyor.

24.07.2016 - Güncelleme : 24.07.2016
'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' hazırlıkları sürüyor

İSTANBUL

CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanı'nda düzenlenecek "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" öncesinde hazırlıklar devam ediyor.

Taksim Meydanı'nın dört bir yanı çelik bariyerlerle güvenlik kordonuna alınırken, miting için Gezi Parkı merdivenlerine platform kuruldu.

Meydandaki vatandaşlar, polisin meydanda yapacağı güvenlik araması için dışarı çıkartıldıktan sonra üstleri aranarak tekrar alana alındı.

Etrafı "Darbelere Hayır", "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" pankartlarıyla donatılan platformun arkasına da dev bir "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" pankartı asıldı.

Atatürk Kültür Merkezinin Taksim Meydanı'na bakan cephesi, Türk bayrağı üzerinde "Hakimiyet Milletindir" yazısının yer aldığı panoyla kapatıldı.

Meydanda her taraftan görülebilecek şekilde büyük Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile dev bir "Darbeye ve Diktaya Karşı Gençlik Ayakta" pankartı asıldı.

CHP yetkililerinin mitinge katılacak sendika, sivil toplum kuruluşu ve partilerin kendi bayrak ve flamalarını getirmeme çağrısı üzerine, alana gelen vatandaşlara önceden hazırlanan Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile üzerinde "Darbelere Hayır", "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazılı dövizler dağıtıldı.

Kızılay başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve belediyeler meydanda su ve ikramlarda bulunuyor. Kızılay'ın kan aracı da meydanda yerini aldı.

Bu arada İstiklal Caddesi'ndeki mağaza ve restoranların yanı sıra çevredeki oteller ve yüksek binaların tamamı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Ayrıca Tünel, Tepebaşı, Beşiktaş, Vodafone Arena ve Şişli'de bir araya gelen vatandaşlar, gruplar halinde meydana doğru yürüyor.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, "Darbeye karşı omuz omuza", "Yağma yok, Cumhuriyet var", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Darbeye geçit yok" şeklinde sloganlar atıyor.

İstiklal Caddesi'nden yürüyerek meydana çıkan gruplar, meydan girişindeki Fransız Konsolosluğunun önündeki arama noktasında yoğunluk oluşturdu.

Polis, Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Elmadağ ve Gümüşsuyu'ndaki noktalarda tek tek vatandaşları aramadan geçirerek, meydana alıyor.

"Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"ne Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli gibi çevre illerden gelen çok sayıda kişinin katıldığı görüldü.

Yoğunlaşmaya başlayan Taksim Meydanı'nda ise vatandaşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile üzerinde "Darbelere Hayır", "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir", "Cumhuriyete ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı dövizler taşıyor.

Bu arada çevre illerden otobüslerle ve Anadolu yakasından şehir vapurlarıyla Kabataş'a gelen vatandaşlar da buradan Taksim'e yürüyor.

Muhabir: Ekip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın