Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,807.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Danışmanlardan yüksek lisans eğitimine yoğun ilgi

Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD) tarafından anlaşmalı üniversiteler aracılığıyla verilen yüksek lisans eğitimine, milletvekili danışmanları yoğun ilgi gösteriyor.

04.12.2016 - Güncelleme : 04.12.2016
Danışmanlardan yüksek lisans eğitimine yoğun ilgi

TBMM - ALPER ATALAY

Parlamenter Danışmanları Derneği (PDD) tarafından anlaşmalı üniversiteler aracılığıyla milletvekili danışmanlarına verilen yüksek lisans eğitimine danışmanlar yoğun ilgi gösterirken, 2013 yılında başlayan eğitim programına bugüne kadar 200'ün üzerinde danışman katıldı.

Milletvekili danışmanlarının kurduğu PDD, Meclis etkinliklerine katkı sunmanın yanı sıra milletvekili danışmanlarının donanımlarını arttırmak amacıyla danışmanlara yüksek lisans yapma imkanı sunuyor.

Anlaşmalı üniversiteler aracılığıyla verilen yüksek lisans eğitimi uygulamasına 2013 yılında başlayan PDD'nin bu imkanından bugüne kadar 200'ün üzerinde danışman yararlandı. Hali hazırda devam eden yüksek lisans eğitimi kapsamında 80 milletvekili danışmanı eğitim alıyor.

PDD Başkanı Necip Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 2005 yılında 52 kurucu üye tarafından kurulduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Yüce, derneğe bütün siyasi partilerden milletvekillerinin danışmanlarının üye olduğunu ve derneğin, kendi alanında dünyada kurulan ilk ve tek olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Yüce, şunları ifade etti:

"Mecliste danışmanlara yönelik, etkili iletişim semirlerinden, protokol eğitimine kadar onların donanımını arttırıcı, mesleklerini yapmada kolaylaştırıcı etkisi olan eğitim faaliyetleri yürüttük. Onların eğitim seviyesini bir üst basamağa taşıyan yüksek lisans eğitimi veriyoruz. Bu anlamda 2013 yılından itibaren üniversitelerle yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde danışmanlara yüksek lisans eğitimi imkanı getirdik." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın