Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.18
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,684.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Davutoğlu'nun müjdesi terör mağduru aileye umut oldu

Sur'daki terör saldırıları nedeniyle evlerinin bir bölümü yıkılan, araçları da yakılan 7 kişilik aile, Başbakan Davutoğlu'nun "Terörle Mücadele Eylem Planı" kapsamında verdiği müjdelerin sevincini yaşıyor.

10.02.2016 - Güncelleme : 10.02.2016
Davutoğlu'nun müjdesi terör mağduru aileye umut oldu

DİYARBAKIR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı "Terörle Mücadele Eylem Planı" kapsamında verdiği kira müjdesinin mutluluğunu yaşayan terör mağduru aileler, yaşadıkları zor günleri unutmak istiyor.

Sur'daki Hasırlı Mahallesi'ndeki evlerinden, terör saldırıları başlamasından yaklaşık bir ay sonra güvenlik güçlerinin yardımıyla ayrılan 7 kişilik aile de yerleştikleri güvenli bölgede yeni bir yaşam kurmaya çalışıyor.

"Korktuğum için erken doğum yaptım"

Biri engelli 5 çocuk annesi Z.G, AA muhabirine, uzun yıllar aynı mahallede ikamet ettiklerini, terör nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Teröristlerin attığı patlayıcı nedeniyle evlerinin çatısının yıkıldığını, nakliyat kamyonlarının da molotofkokteyli atılarak yakıldığını dile getiren Z.G, "Güvenlik güçlerinin yardımıyla Sur'u terk ettik. Tüm eşyalarımızı bıraktık. O dönem hamileydim. Bebeğim 7 aylık dünyaya geldi. Korktuğum için erken doğum yaptım. Bombalar patlıyordu, kurşunlar çatımıza geliyordu" dedi.

"Devletin sahip çıkmasının sevincini yaşıyoruz"

Başbakan Davutoğlu'nun mağdur ailelere kira yardımı müjdesinden büyük mutluluk duyduklarını anlatan Z.G, "Eşime iş imkanı sağlanması için destek bekliyoruz. Devletin bize sahip çıkmasının sevincini yaşıyoruz. Engelli çocuğum için de 830 lira maaş alıyoruz" diye konuştu.

"Teröristler okuluma zarar verdi"

Ailenin en büyük çocuğu 11 yaşındaki G.G. de terör saldırılarının yoğunlaşmasıyla çok zor günler geçirdiklerini, güvenlik güçlerinin yardımıyla mahalleden çıktıklarının belirtti. Teröristlerin okuluna da zarar verdiğini anlatan G.G, okumaya devam etmek istediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.