Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,307.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Dört çocuk annesinin 'ekmek kavgası'

Erzurum'un Uzundere ilçesinde dört çocuk annesi Nurgül Konak, yol kenarında kurduğu "tandır evi"yle hem ailesinin geçimine katkı sağlıyor hem de girişimci kadın ruhunu ortaya koyuyor.

23.10.2016 - Güncelleme : 24.10.2016
Dört çocuk annesinin 'ekmek kavgası' Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan Nurgül Konak, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy'un katkıları ile yol kenarında kurduğu "tandır evi"yle hem ailesinin geçimine katkı sağlıyor hem de girişimci kadın ruhunu ortaya koyuyor. ( Yunus Hocaoğlu - Anadolu Ajansı )

ERZURUM  - HADİ ŞENGÜL 

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan evli ve 4 çocuk annesi Nurgül Konak, bir süre önce evini ziyaret eden Uzundere Belediye Başkanı Özsoy'un bir isteği olup olmadığını sorması üzerine aile bütçesini yetiştiremeyen eşine destek olmak amacıyla kendisine iş kurması konusunda destek istedi.

Özsoy'un talebini olumlu karşılaması üzerine ekmek yapıp satmak için "tandır evi" kurmak istediğini söyleyen Konak, Belediye Başkanı'nın yer ve maddi desteğiyle yol kenarına "tandır evi" kurdu.

Böylece ekmek üretimine başlayan Konak, günlük 100-150 ekmek yapıp satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Konak, sabahın erken saatinde evinden yürüyerek "tandır evi"ne gelip ekmek teknesini açıyor. Daha sonra kolları sıvayan Konak, bir yandan hamurunu yoğururken diğer yandan tandırı yakıyor.

Tandır ateşinin alevinin sönmesi ve odunların köz haline gelmesiyle ekmek yapımına başlayan Konak'a küçük kızı da yardım ediyor. Konak ve küçük kızı, açtıkları hamurları tandır üzerinde tek tek pişiriyor.

Müşterilerinin talebi halinde sıcak ekmeğin yanı sıra organik tereyağı ve peynir ikramında da bulunan Konak, "ekmek mücadelesiyle" takdir topluyor.

Nurgül Konak, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ekmeklerini müşterilerinin çok beğendiğini dile getirerek, ekmeklerin organik buğday unundan yapılması dolayısıyla diğerlerinden farklı ve daha lezzetli olduğunu söyledi.

Şimdilik yetiştiremediği için marketlere ekmek gönderemediğini belirten Konak, "Günlük 100-150 ekmek çıkaracak kadar hamurumu hazırlıyorum. Fazlasını yapamıyorum çünkü önceden gelinimle ekmek yapıyorduk ama çocuğu olduğu için gelinim şu anda torunuma bakmak zorunda. Bazen akşamları bazen sabah erken saatlerde hamuru yapıyorum. Erken saatlerde ekmekleri satışa çıkartıyorum." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.