Dolar
32.34
Euro
35.15
Altın
2,159.09
ETH/USDT
3,371.70
BTC/USDT
65,110.00
BIST 100
8,718.11
Dünya

Fransa Dışişleri Bakanından 'Brexit' açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, "AB ve İngiltere arasında gelecekteki ilişkileri belirleyecek müzakereler Londra'nın üyelikten çıkmasının ardından gerçekleşebilir." dedi.

30.03.2017 - Güncelleme : 30.03.2017
Fransa Dışişleri Bakanından 'Brexit' açıklaması

PARİS

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında gelecekteki ilişkileri belirleyecek müzakerelerin, Londra'nın AB üyeliğinden çıkmasının ardından gerçekleşebileceği söyledi.

Ayrault, İngiltere Başbakanı Theresa May'in üyelikten ayrılma süreci devam ederken, ülkesinin AB ile gelecekteki ilişkilerini de müzakere etmek istemesine ilişkin soruları yanıtladı.

Fransız bakan, "Üyelikten ayrılış ile ilgili müzakereler tamamlandıktan sonra ancak AB ve İngiltere'nin gelecekteki ilişkileri ile ilgili müzakereler olabilir." diye konuştu.

İngiltere'nin üyelikten çıkış müzakerelerin zor olacağı uyarısında bulunan Ayrault, "İngiltere Başkanı May, bu müzakereler sürerken anlaşmalardan isteğini seçip istemediğini bırakamaz." dedi.

Üyelikten çıkış müzakerelerinin yapıcı ve karşılıklı saygı ilkesiyle sürmesi gerektiğini kaydeden Ayrault, "Bizim amacımız İngiliz halkını cezalandırmak değil. Çünkü onlar duyguları doğrultusunda hareket edip oy kullandı." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Rahmi Gündüz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.