Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.20
BTC/USDT
70,152.00
BIST 100
9,135.39
Spor, Futbol

Galatasaray liderliği Malatya'da bıraktı

Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, liderliği Medipol Başakşehir'e bıraktı.

17.12.2017 - Güncelleme : 18.12.2017
Galatasaray liderliği Malatya'da bıraktı Fotoğraf: AA/Ensar Özdemir

MALATYA

Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, Galatasaray'ı 2-1 yendi.

7. dakikada Aytaç Kara'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta ön direkte yükselen Turgut Doğan Şahin, kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

8. dakikada Denayer'in kısa düşen geri pasında kalesini zamanında terk eden Muslera, Boutaib'den önce meşin yuvarlağa müdahale etti.

38. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor mücadelede öne geçti. Cissokho'nun soldan ortasında arka direğe hareketlenen Pereira, altıpas köşesinden topu kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

43. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Aytaç Kara'nın sağdan kullandığı korner atışında altıpas üzerinde kafa vuruşunu yapan Boutaib, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

İkinci yarı

51. dakikada Azubuike'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

72. dakikada hızlı gelişen Evkur Yeni Malatyaspor atağında sağdan ceza sahasına giren Dening, dar açıya rağmen şutunu attı. Kaleci Muslera yakın direk dibinde iki hamlede topun sahibi oldu.

74. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Belhanda'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Evkur Yeni Malatyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza sahası içi sağ çaprazdaki Gomis'in önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda savunmanın müdahale ettiği topa arka direkte son vuruşu Ndiaye yaptı, direğe çarpan top filelerle buluştu: 2-1.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha etkili olan Galatasaray, 74. dakikada Ndiaye'nin golüyle farkı 1'e indirse de kalan bölümde beraberlik golünü bulamadı. Skoru koruyan Evkur Yeni Malatyaspor, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 32 puanda kaldı ve Medipol Başakşehir'in 1 puan gerisinde ikinci sıraya inerek, liderlik koltuğunu rakibine devretti.

Evkur Yeni Malatyaspor ise puanını 19'a çıkartarak, 10. sıraya yükseldi.

Tudor: Şu anda gösterdiğimiz performans yeterli değil

Galatasaray'ın teknik direktörü Igor Tudor, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, savunmada iki önemli hata yaptıklarını ve bunun da yenilgiyi getirdiğini belirterek, "Şu anda gösterdiğimiz performans yeterli değil. Herkesin biraz daha fazla katkı vermesi gerekiyor. Performansımız yeterli olsaydı, bugün galip gelirdik." dedi.

Üst üste 4. deplasman maçının kaybedildiğinin hatırlatılması üzerine, bu seviyede hataya yer olmadığını vurgulayan Hırvat teknik adam, duran toplarda yaşanan sıkıntıya da değinerek, şöyle konuştu:

"Duran toplara bakıldığı zaman, bireysel şeyler. Biriyle adam adama oynuyorsanız, onu sonuna kadar iyi savunmanız gerekiyor. Bundan önceki maçlarda yediğimiz çok gol vardı. O yüzden bu şekilde oynayarak, 'Bu açığı kapatabilirim.' diye düşündüm ama ne yazık ki çok yardımcı olmadı. Bazı hatalardan goller yedik. Buradan bir sonuca varırsak, herkesin biraz daha fazla katkı vermesi gerekiyor."

"Kazanınca oyuncular, kaybedince hoca sorumlu"

Yaşanan yenilgiyle ilgili oyuncu hatalarından bahsettiği hatırlatılarak, kendi sorumluluğu sorulan Tudor, "Dünyadaki her hoca hata yapıyor. Ben de hata yapabilirim." ifadelerini kullandı.

Oyuncuların bazen iyi, bazen kötü oynayabildiklerine değinen Tudor, "Alınan bütün kötü sonuçlar hem oyuncuların hem de hocanın performansından kaynaklanıyor. Ama siz bu şeyleri ayırmayı seviyorsunuz. Özellikle konu Galatasaray olunca, Türkiye'de benim anlamadığım bir bakış açısı var. Kazanıldığı zaman oyuncular sayesinde oluyor ama kaybedilince direkt hoca hedef gösteriliyor. Benim de alışık olmadığım bir durum." yorumunu yaptı.

Deplasmanda galibiyete hasret

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de deplasmanda yaptığı son 4 maçta galip gelemedi.

Ligdeki son deplasman galibiyetini 8. haftada Atiker Konyaspor'u 2-0 yenerek alan Galatasaray, daha sonra dış sahada yaptığı 4 maçı da mağlup tamamladı.

Galatasaray, 10. haftada Trabzonspor'a 2-1, 12. haftada Medipol Başakşehir'e 5-1, 14. haftada Beşiktaş'a 3-0, son olarak 16. haftada Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda kalesinde 12 gole engel olamazken, sadece 3 gol atabildi.

Yönetim ve Tudor'a istifa çağrısı 

Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı kulübün yönetimini ve teknik direktör Igor Tudor'u istifaya çağırdı.

Karşılaşmanın son anlarında takımları 2-1 gerideyken sarı-kırmızılı taraftarlar, "Tudor istifa" ve "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı.

Evkur Yeni Malatyaspor, 5 maç sonra kazandı

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 5 maç sonra galip geldi.

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği ligde son olarak 10. haftada deplasmanda Gençlerbirliği'ni mağlup eden Malatya temsilcisi, 5 maç sonra kazandı.

Sarı-siyahlı ekip, söz konusu 5 maçta 2 beraberlik alırken, 3 karşılaşmada da mağlup oldu.

Boutaib, 8 gole ulaştı

Evkur Yeni Malatyaspor'un Faslı futbolcusu Khalid Boutaib, Süper Lig'deki gol sayısını 8'e çıkardı.

Ligde çıktığı 14 maçta 7 golü bulunan 30 yaşındaki Boutaib, Galatasaray'a karşı takımının ikinci golünü attı ve gol sayısını 8'e taşıdı.

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.