Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.00
BTC/USDT
70,544.00
BIST 100
9,083.57
Yaşam

Gençleri Uzak Doğu sporlarıyla tanıştırdı

Muay Thai Bitlis Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Uğur, Tatvan ilçesinde 3 binin üzerinde lisanslı sporcu yetiştirdi.

Şener Toktaş  | 23.01.2017 - Güncelleme : 23.01.2017
Gençleri Uzak Doğu sporlarıyla tanıştırdı Fotoğraf: AA/Şener Toktaş

Bitlis

BİTLİS - ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ

Muay Thai Bitlis Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Ömer Uğur, Tatvan ilçesinde muay thai ve kick boksta 3 binin üzerinde lisanslı sporcu yetiştirdi.

Tatvan'a 2002 yılında gelerek salon sporlarını başlatan Uğur, o yıldan bu yana gençlere Uzak Doğu sporu eğitimi veriyor.

Yıllardır Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştiren Uğur, bugüne kadar 3 binin üzerinde genci muay thai ve kick boksla tanıştırdı.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tatvan'a geldiğinde, sportif faaliyetler anlamında futbol oynandığını ve bunun dışında gençlerin hiçbir sporla ilgilenmediğini gördüğünü söyledi.

Tatvan'da salon sporlarını başlatarak 15 yıldır gençlere Uzak Doğu sporu eğitimi verdiğini ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

"Muay thaide 2 binin, kick boksta da binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. Bugüne kadar lisans verdiğimiz sporcu sayısı 3 bini geçti. Aktif olarak 300'ün üzerinde kick boks ve muay thai sporcusu bulunuyor. 2009'dan beri kick boks ve muay thaide müsabakalara katılıyoruz. Bu branşlarda milli takıma sporcular verdik. Milli sporcularımız aktif olarak devam ediyor. Bunlar Tatvanlı gençlerimize örnek oluyor."

"Sporculara öfke kontrolü ve öz güven aşılıyoruz"

Başarılı olmalarından dolayı ailelerin de özellikle sorunlu çocuklarını kendilerine yönlendirdiğini anlatan Uğur, şunları söyledi:

"Burada sporculara öncelikle öfke kontrolü ve öz güven aşılıyoruz. Ardından müsabakalara alıyoruz. Bizde başlayan hiçbir sporcunun dışarıda herhangi bir şiddet olayına karıştığı görülemez. Bunun en büyük sebebi de spor salonunda her gün 2 saat boyunca antrenman yapmasıdır. İçindeki öfkeyi kum torbasıyla bitiriyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın