Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.12
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Yurt dışına kayıtlı seçmenler oy vermeye başladı

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler Atatürk, Sabiha Gökçen ve Esenboğa havalimanlarında, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları da 13 bölgede oylarını kullanmaya başladı.

27.03.2017 - Güncelleme : 27.03.2017
Yurt dışına kayıtlı seçmenler oy vermeye başladı

İSTANBUL/KÖLN 

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanabildiği gümrük kapılarında ve Atatürk, Sabiha Gökçen ve Esenboğa havalimanlarında oy verme işlemi saat 08.00'den itibaren başladı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, havalimanında oy verme işlemi için hazırlıklar günler öncesinde tamamlandı. Yurt dışında yaşayan seçmenler için Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş katına toplam 12 sandık konuldu.

Esenboğa Havalimanı'nda oy verme işlemi için ise dış hatlar terminalinin gelen ve giden yolcu bölümlerine üçer sandık konuldu.

Yurt dışında yaşayan, seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ve kimliklerini ibraz etmelerinin ardından oylarını kabinlerde kullanarak, sandığa attı.

Oylamanın saat 08.00'e başlamasının ardından sandıkların önünde yoğunluk oluştu.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00'ye kadar sürecek.

Avrupa'daki Türkler halk oylaması için sandık başında

Avrupa'da yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için sandık başına gitti.

Sabah erken saatlerde Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz Başkonsolosluk bölgelerindeki seçim merkezlerine gelen vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı.

Fransa'daki 6 başkonsolosluk bölgesi olan Paris, Strazburg, Lyon, Marsilya, Bordeaux ve Nantes kentlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, vatandaşlar erken saatlerden itibaren oy kullanmaya gitti. 

Vatandaşlar oylarını 9 Nisan'a kadar, 09.00 -21.00 saatlerinde verebilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.