Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,206.55
ETH/USDT
3,587.60
BTC/USDT
70,966.00
BIST 100
9,049.67
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Küçükakyüz: Yeşilköy Hava Harp Okulunda düzenlenen toplantıya katılmadım

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Küçükakyüz, "Darbe girişiminden bir gün önce Yeşilköy Hava Harp Okulunda düzenlenen toplantıya katılmadım, o gün İzmir'deydim." dedi.

Emre Umurbilir  | 23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Küçükakyüz: Yeşilköy Hava Harp Okulunda düzenlenen toplantıya katılmadım

Izmir

İZMİR  

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'ya müşteki sıfatıyla verdiği ifadede, devleti, vatanı, milleti ve bayrağı için 42 yılını vermiş, ölmeye hazır biri olduğunu söyledi.

Küçükakyüz, 14 Temmuz Perşembe günü Işıklar Askeri Hava Lisesinin İzmir'in Aliağa ilçesindeki kampına gidip incelemede bulunduğunu ve bunu da fotoğraflarla kanıtlayabileceğini belirterek, "Darbe girişiminden bir gün önce Yeşilköy Hava Harp Okulunda düzenlenen toplantıya katılmadım. O gün İzmir'deydim." dedi.

'Ellerimizi bağlayıp bizi aldılar'

Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver'in kızının, Moda Deniz Kulübü'ndeki düğününe katılmak üzere eşiyle beraber cuma günü İstanbul'a hareket ettiğini kaydeden Küçükakyüz, şunları kaydetti:

"Saat 22.30 gibi herkes aramaya başladı. Düğüne katılan komutanlar, telefonla bağlı birliklerine ulaşmaya çalıştı. O sırada MAK timi gelip, bizi koruyacaklarını söylediler. Karşı çıktık, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledik. Kendime hakim olamayıp 'Ne yaptığınızı zannediyorsunuz?' diye bağırınca silahlar patladı, ellerimizi bağlayıp bizi aldılar. Benimle dokuz komutanı, helikoptere bindirdiler. Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış şerefsizler, Moda Deniz Kulübü'ndeki düğünde bizi aldıktan sonra İstanbul üzerinde 2-3 saat helikopterle döndürdü. Bu süreçte Maltepe, Kara Harp Okulu ve Yalova'ya inip tekrar kalktık. En sonunda Kara Harp Okulu'nda helikopterden indirdiler."

Küçükakyüz, sabaha kadar öğrenci yatakhanelerinde tutulduktan sonra yine helikopterle Akıncı Hava Üssü'ne götürüldüklerini, burada ellerini bir kez daha olmak üzere ayak ve gözlerini de bağladıklarını aktararak, "Saat 17.30-18.00 gibi bizim komutanın sesini duydum. İçeri girip bizi çözdüler. Arkasından da Akın Öztürk girdi." ifadelerini kullandı.

Küçükakyüz, bazı odaklarca darbe girişimi sırasında sağlam duran komutanların adının, YAŞ öncesi yıpratılmak istendiğini ileri sürdü.

Korgeneral Küçükakyüz, İzmir'deki Hava Eğitim Komutanlığında görevini sürdürüyor.

Muhabir: Emre Umurbilir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın