Dolar
32.39
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Hayatını otizmli oğlu ve engelli eşine adadı

Antalyalı Arif Okatan, çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 87 engelli eşi ile ağır otizmli çocuğuna gözü gibi bakıyor.

17.12.2017 - Güncelleme : 18.12.2017
Hayatını otizmli oğlu ve engelli eşine adadı Fotoğraf: AA/Süleyman Elçin

ANTALYA - Süleyman Elçin

Antalyalı Arif Okatan, çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 87 engelli hale gelen eşi ve otizmli çocuğuyla bebek gibi ilgileniyor.

Antalyalı Arif ve Durkadın Okatan çiftinin 20 yıl önce yaptıkları evliliklerinden iki çocukları dünyaya geldi. Çiftin, ikinci çocuğu Muhammet Ali'nin otizmli olduğu belirlendi.

Konuşamayan ve iletişim kuramayan oğluna gözü gibi bakan baba Arif Okatan, ikinci üzüntüyü de beş yıl önce eşine "parkinson" hastalığı teşhisi konulmasıyla yaşadı.

Zamanla beyinde lezyon, karaciğer ve bel fıtığı rahatsızlıkları ortaya çıkan Durkadın Okatan (45), ayağı, eli ve kafasındaki titremeler nedeniyle bir süre sonra yatağa bağımlı yaşamaya başladı.

Eşinin ve çocuğunun kendi ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalan Arif Okatan, hayatını onlara adadı. Okatan, yeme, içme, giyinme gibi bütün ihtiyaçlarını karşıladığı eşi ve evladına, gözü gibi bakıyor.

"Yeter ki eşim sağlığına kavuşsun"

44 yaşındaki Arif Okatan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun konuşamadığını, söyleneni anlamadığını kaydetti.

Evladının gelişimiyle ilgilenirken, eşinin rahatsızlandığını aktaran Okatan, ayağa kalkamadığı için bakıma muhtaç hale gelen eşi ile oğlu için işini bırakmak zorunda kaldığını dile getirdi.

En güzel yıllarını zorluklar içerisinde geçirdiklerini ifade eden Okatan, şöyle konuştu:

"Baba olmanın gerekliliğini yapıyorum. Eşim ve oğlumla gece gündüz ilgileniyorum. Günde birkaç saat uyuyabiliyorum ama olsun yeter ki onlar mutlu olsun. Eşim sağlığına kavuşsun. Tek duam onun sağlığına kavuşması. En azından kendi ihtiyaçlarını görebilse, yürüyebilse bile yeter. Her şeye rağmen yuvamı ayakta tutmak için çaba gösteriyorum. Evlenirken hastalıkta da sağlıkta da birbirimizin destekçisi olacağımıza söz verdik. Bu bir imtihan. Hasta olan ben de olabilirdim. Eşim de benden vazgeçmezdi. Eşimden ve oğlumdan vazgeçmeyeceğim. Ömrüm boyunca bakmaya devam edeceğim. Onlar kadar benim de canım acıyor."



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.