Politika

İçişleri Bakanı Soylu: PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak boynumuzun borcu

İçişleri Bakanı Soylu, "PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak bizim boynumuzun borcudur." dedi.

26.03.2017 - Güncelleme : 26.03.2017
İçişleri Bakanı Soylu: PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak boynumuzun borcu

TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Köprübaşı ilçesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, önemli bir zaman diliminin içinde bulunulduğunu belirterek, "Bu vereceğimiz karar, ülkemizin geleceği için. Bu vereceğimiz karar, milletimizin geleceği için, Bu vereceğimiz karar, coğrafyamızın selameti için ve bu vereceğimiz karar, yarınlarımızın, geçmişte yaşadığımız birtakım meselelerle tekrar karşı karşıya kalmaması için. Şunu açıkça söylemek lazım, çok badirelerden geçtik. Çok da sıkıntılardan geçtik." diye konuştu.

7 Haziran seçimleri ve sonrasında yaşananlara işaret eden Soylu, şunları söyledi:

"Bizim ayakta durmamızı istemezler. Biz başka bir medeniyetiz. Biz batı medeniyetine benzemeyiz. Biz kapımıza birisi geldiği zaman para, pul hesabı yapmayız. Kelle hesabı yapmayız. Biz şu ezanın bizim kulaklarımıza sadece haydin namaza, haydin felaha değil, bizim kulaklarımıza hayat, bizim kulaklarımıza inanç, bizim kulaklarımıza kardeşlik, bizim kulaklarımıza insanlık verdiğine inanırız. Bizim medeniyetimiz onların medeniyetine benzemez ve bizim medeniyetimiz büyük bir medeniyettir.

Kıymetli Cumhurbaşkanımızın talimatıdır, Başbakanımızın talimatıdır, bakan arkadaşlarım topyekün büyük bir mücadele ortaya koymaktadırlar. Hükümetimiz, milletvekili arkadaşlarımız, hepimiz. Şunu söyleyeyim; milletimizin üzerine yıllardan beri maliyet yükleyen, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan, ahlaksızca medeniyetimizi sorgulamaya çalışan, değerlerimizi yoksunlaştırmaya çalışan bu PKK terör örgütünü yerin 7 kat dibine sokmak bizim boynumuzun borcudur."

"Evlatlarımız Hakkari'nin dağlarında şu anda mücadele ediyorlar" diyen Soylu, "Şu anda Mardin'de, Tunceli'de mücadele ediyorlar. Lice'de mücadele ediyorlar. Her yerde, Tendürek'te mücadele ediyorlar. Cudi'de mücadele ediyorlar. Bugün 32'nin üzerinde operasyon yapıyorlar. Dün sadece Tunceli'de karın altında hiç merak etmeyin 24 tane bu alçakların sığınağını ele geçirdiler bizimkiler, tarumar ettiler. Bizimkiler onları kovalıyor, onlar da fare gibi kaçıyorlar." şeklinde konuştu.

"Bu ülkede biteceksiniz, bu coğrafyada biteceksiniz"

Yeni sistemle alakalı eleştirilere de değinen Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kılıçdaroğlu kiminle birleşti? PKK ile birleşti mi? FETÖ ile birleşti mi? Şimdi birleştiler. Bu PKK ile birleşmeleri... şunu söyleyeceğim; Cumhuriyet Halk Partisine oy verenlere söylemek lazım. Arkadaş bu ülkede evlatlarımız şehit oluyor. Geçen gün bir yüzbaşımızı şehit verdik. Kolay mı yetişiyor bir yüzbaşı kolay mı? Cesur. Bir önceki operasyonda da 4 kişinin orada etkisiz hale getirilmesinde onun operasyonuydu, şimdi de çok önemli bir operasyonda epey terörist etkisiz hale geldi, ama kendisini şehit verdik. Şimdi terör örgütünün değirmenine bu saatte Kılıçdaroğlu niçin su taşıyor? Allah rızası için soruyorum; niçin su taşıyor? Niçin ona can suyu veriyor? Bunun hesabını bu millet ona bu dünyada da öbür dünyada da sorar. Bu kadar açık ve nettir. CHP'li kardeşlerimize de bunu söylemek lazım."

"Kandil diyor ki (evet çıkarsa bittik)" ifadesini kullanan Soylu, şunları kaydetti:

"Biteceksiniz hiç merak etmeyin. Bu ülkede biteceksiniz, bu coğrafyada biteceksiniz. PKK sana söylüyorum; seni Kılıçdaroğlu da kurtaramayacak, Hollanda da kurtaramayacak, Almanya da kurtaramayacak, kimse de kurtaramayacak. Şimdi öbür ortağı kim FETÖ. Biz Milliyetçi Hareket Partisi ile bir araya geldik. Allah Devlet Bey'den razı olsun. Bir adım biz attık, bir adım onlar attı ortak bir anayasada uzlaştık, milletimizin önüne getirdik, Şimdi anlatıyoruz. Peki bu FETÖ ile nasıl bir uzlaşma sağladın ki nasıl kol kola girdin ki neredeyse Gordion'un düğümü gibi bir türlü çözülemedin? Nasıl? FETÖ ile nasıl bir uzlaşma bu? Şunu derler ya öyle söylerler, anlaşılan Kılıçdaroğlu FETÖ ile Katolik nikahı kıymış. Tam yakışıyor. Şimdi tencere kapak olmuşlar, çok doğru."

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın