Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,211.24
ETH/USDT
3,603.90
BTC/USDT
71,329.00
BIST 100
9,058.28
Dünya

Johannesburg'da 'Türk-Afrika Filmleri Günü' düzenlendi

Güney Afrika'da, Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezince "Türk-Afrika Filmleri Günü" etkinliği düzenlendi.

22.03.2018 - Güncelleme : 22.03.2018
Johannesburg'da 'Türk-Afrika Filmleri Günü' düzenlendi

JOHANNESBURG

Dün başlayan etkinlik kapsamında "Babam ve Oğlum", "Uzun Hikaye", "Aşk Tesadüfleri Sever", "120" gibi Türk filmleri Güney Afrikalı sinemaseverlerle buluştu.

Johannesburg YEE Program Koordinatörü Asım Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrikalı sanatseverlerin Türk filmlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Etkinlikle Türkiye ile Güney Afrika toplumları arasındaki kültürel ve sanatsal ilişkilere katkı sağlanması ve iki toplumun birbirlerini daha yakından tanımasının hedeflendiğini dile getiren Öksüz, Türkçe öğrenen Güney Afrikalıların etkinlik sayesinde Türkçe pratik yapma imkanına sahip olduğunu kaydetti.

Türkçe öğrenen Güney Afrikalıları her ay bir Türk filmiyle buluşturacaklarını belirten Öksüz, gelecek aylarda "Unutursam Fısılda", "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" ve "Kelebeğin Rüyası" gibi filmlerin gösteriminin yapılacağını açıkladı.

Yıl sonuna kadar sürecek etkinlikte Afrika filmleri de gösterime sunulacak.

Muhabir: Oğuz Arslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın