Dolar
32.37
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.20
BTC/USDT
70,688.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Kosova Türkiye'nin taleplerine göre hareket etmeli'

Priştine Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Başkanı Memishi, "Türkiye'nin FETÖ'nün kuruluşlarıyla ilgili bir önlem alınmasını istemesi halinde, Kosova bu talepler doğrultusunda hareket etmeli." dedi.

25.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Kosova Türkiye'nin taleplerine göre hareket etmeli'

PRİŞTİNE - Sibel Vezaj

Kosova'daki Priştine Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsa Memishi, "Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kuruluşlarıyla ilgili herhangi bir önlem alınmasını istemesi halinde, Kosova bu talepler doğrultusunda hareket etmeli." dedi.

AA muhabirine FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Memishi, 15 Temmuz gecesinin Türk halkı için olduğu kadar, Türk milletinin dostu olan diğer haklar için de sıkıntılı bir gece olduğunu ifade etti.

Türk devleti ve halkının gücü sayesinde darbe girişiminin başarısız olduğunu aktaran Memishi, bir kesim "karanlık güçlerin" Türkiye'nin, halkının ve seçilmiş hükümet ve cumhurbaşkanının iyiliğini istemediğini söyledi.

Memishi, bahse konu karanlık güçlerin mağlup edildiğini ve halk tarafından seçilen, halkın hizmetindeki hükümetin kazandığını vurgulayarak "Türk hükümeti sadece halkının değil, Ortadoğu ve Balkanlar başta olmak üzere, bölge barışı ve istikrarının sağlanmasına da hizmet ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin istikrarsızlaşmasının genelde Balkanlar'ın, özelde Kosova ve Kosova halkının da istikrarsızlaşmasına neden olacağına dikkati çeken Memishi, Türkiye'nin karanlık güçlerin oluşturduğu hasarı en kısa zamanda telafi edeceğini kaydetti.

Memishi, Türkiye'de darbe girişiminde bulunan karanlık güçlerin arkasındaki Fetullah Gülen'in, Kosova'da da bazı eğitim kurumları ve vakıflarda etkili olduğuna işaret ederek "Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü kuruluşlarıyla ilgili herhangi bir önlem alınmasını istemesi halinde, Kosova bu talepler doğrultusunda hareket etmeli." dedi.

"Kosova'ya da zarar verebilir"

Türkiye'nin bahse konu paralel yapılanmayla ilgili herhangi bir önlemin alınmasını talep etmesi durumunda Kosova devletinin de gereken adımları atması gerektiğini yineleyen Memishi, "Dostuna zarar veren ev sahibine de zarar verir" sözünden yola çıkarak bu örgütün Türkiye ve halkına zarar verdiği gibi bir gün Kosova'ya da zarar verebileceğini vurguladı.

Memishi, Kosova'nın NATO içinde "güçlü bir sese" ihtiyacı olduğunu ve bu sesin her zaman Türkiye olduğuna dikkati çekerek Türkiye'nin uluslararası kurumlara entegrasyon, diplomasi ve eğitim gibi birçok alanda Kosova'ya destek olduğunu ifade etti.

Kosova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayısız seveni olduğunu söyleyen Memishi, Kosova hükümetine ve halkına her zaman Türkiye'deki seçilmiş hükümetin ve cumhurbaşkanının yanında olma çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın