Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Milli Savunma Bakanı Işık: HDP aldığı oyların kıymetini bilmedi

Milli Savunma Bakanı Işık, "HDP aldığı oyların kıymetini bilmedi. Verilen oyların kahir ekseriyeti bölgede huzur olsun, kardeşlik güçlensin, bölgenin gelişmesi ve güçlenmesi için verilmişti." dedi.

Ömer Yasin Ergin  | 25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
Milli Savunma Bakanı Işık: HDP aldığı oyların kıymetini bilmedi Fotoğraf AA: Ömer Yasin Ergin

Mardin

MARDİN

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, beraberinde milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililerle AK Parti Mardin İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle görüştü. Işık, burada yaptığı konuşmada, Mardin ile Kocaeli arasında oluşan Gönül Köprüsü Projesinin güzel düşünülmüş bir proje olduğunu söyledi. 

Bu topraklarda bin yıldan fazladır kardeşlik içinde yaşadıklarını vurgulayan Işık, bu toprakların fitne ve fesadın, ayrılığın, nifakın yetiştiği topraklar değil ancak ve ancak kardeşliğin yeşerdiği topraklar olduğunu belirtti.

"HDP aldığı oyların kıymetini bilmedi"

Terör örgütü bu tavrı ortaya koyduğu zaman bu bölgede halktan ciddi destek almış HDP'nin net bir duruş sergilemesi gerektiğini anlatan Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O gün çıkıp 'sizin yaptığınız yanlıştır. Siz hiçbir hakla yatağında yatan polise kurşun sıkamazsınız. Siz Türkiye'yi tekrar terör girdabına sokamazsınız. Biz bunu kabul etmiyoruz, bize halk bunun için oy vermedi. Halk bizi bu işi sonuçlandırın, bölgede huzuru kardeşliği ve barışı kalıcı kılın diye oy verdi' diyebilmeliydi. HDP aldığı oyların kıymetini bilmedi. Mardin de dahil HDP'ye verilen oyların kahir ekseriyeti bölgede huzur olsun, kardeşlik güçlensin, bölgenin gelişmesi ve güçlenmesi için verilmişti. Ama HDP bunu anlamadı veya anlamak istemedi. HDP bunu yapmak yerine terör örgütünün yaptıklarını meşrulaştıracak adımlar attı, söylemler geliştirdi ve bölgede çok ciddi bir sıkıntının başlamasına sebep oldu."

"Türkiye terörle mücadelesini sürdürecek"

Işık, terörle mücadele ile ilgili çok önemli bir yasa çıkardıklarını, yasanın çok önemli bazı sonuçları olduğunu anlattı.

Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmediğini, bundan sonra da hiçbir zaman dönmeyeceğini kaydeden Bakan Fikri Işık, "Israrla bu algıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye terörle mücadelesini sürdürecek. Güvenlik güçlerimiz teröristle mücadeleyi sürdürecek ama bunu tam anlamıyla bir hukuk devleti sınırları içerisinde ve demokratik düzen içerisinde yapacak. Bir algı operasyonuyla burada verilen mücadelenin itibarsızlaştırma gayreti var. Şu anda en büyük sıkıntıyı Nusaybin çekiyor değil mi?" diye konuştu.

Operasyonlar, bölge halkı için

Demokrasiden ve demokratik adımlardan kesinlikle taviz vermeyeceklerini, yapılan operasyonların bölge halkının ve ülkenin huzur ve refahı için olduğunu vurgulayan Işık, Türkiye'nin terörden kurtulduğunda Mardin'in hızlı bir şekilde gelişeceğini belirtti.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın