Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,211.80
ETH/USDT
3,563.20
BTC/USDT
70,619.00
BIST 100
9,055.75
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'O gece yapılacak en güzel şey vatan için şehit olmaktı'

Elinde Türk bayrağıyla 15 Temmuz gecesi zırhlı araçların önüne dikilen Yaldız "Biz o gece ölüme koştuk. Çünkü o gece yapılacak en güzel şey vatan için ölmekti. Şehit olmaktı. Ne mutlu o mertebeye ulaşanlara." dedi.

22.02.2017 - Güncelleme : 23.02.2017
'O gece yapılacak en güzel şey vatan için şehit olmaktı'

Trabzon

TRABZON

Elinde Türk bayrağıyla zırhlı araçların önüne dikilerek engellemeye çalışan 15 Temmuz Gazisi Yaşar Yaldız "Biz o gece ölüme koştuk. Çünkü o gece yapılacak en güzel şey vatan için ölmekti. Şehit olmaktı. Ne mutlu o mertebeye ulaşanlara." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde darbecilere karşı gelen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. 

Darbe gecesi zırhlı araçların önüne elinde Türk bayrağıyla dikilerek araçları engellemeye çalışan Yaldız "O gece içimizde korku denen hiçbir şey yoktu. Allah korkuyu içimizden alıp imanı vermişti. Ben bile bu görüntüleri izlediğimde nasıl yaptığımı anlayamıyorum. Görüntülerim çıkınca açığa çıkmak istemedim. Akrabalarım görüntülerden beni tanıyınca açığa çıktım" ifadesini kullandı.

"O gece bana çok şey öğretti. Vatanımı canımdan çok sevdiğimi gösterdi" diyen Yaldız, şunları kaydetti:

"Bu cennet vatanımızı 1 dolara satıp vatansız yurtsuz kalan o alçak hainler bize o gece çok kötü şeyler yaşattılar. Bu görüntülerde görüldüğü gibi değil. O atmosferi yaşamak lazım. Allah bizi vatansız bırakmasın, bayrağa hüzünlü bırakmasın. Biz o gece ölüme koştuk. Çünkü o gece yapılacak en güzel şey vatan için ölmekti. Şehit olmaktı. Ne mutlu o mertebeye ulaşanlara." 

"Abdest alıp evden çıktık"

Darbe gecesi İstanbul'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eşi Ahmet Yasin Kaşarcı ile darbecilere direnen Ayla Kaşarcı, o gece eşiyle abdest alıp evden çıktıklarını söyledi. 

Eşi ve kendisinin yaralandığını anlatan Kaşarcı, 15 Temmuz gecesi annesinin telefonla arayıp darbeyi haber verdiğini belirterek, "Annem, telefonda 'Eşini de çağır dışarı çıkın vatan elden gidiyor, eğer sen çıkmazsan, ben çıkmazsam kim çıkacak' dedi. Yatsı namazını kılıp eşimle birlikte boğaz köprüsüne gittik. Bizden çalınan, bizim vergisini ödediğimiz bir askeri araç, bizim askeri üniformamızı giymiş hainler tarafından çalınan tank havaya ateş açmaya başladı. Eşim bize ateş etmezler dedi ama yanılmışız" diye konuştu. 

Kendisinin darbeden bir süre önce kanser tedavisi gördüğünü söyleyen Kaşarcı, "Kanserle mücadele ederken ölümden çok korktum ama 15 Temmuz'da hiç korkmadım. Çünkü benim evlatlarım annesiz babasız büyürdü ama vatansız nerede büyüyeceklerdi" dedi. 

Ahmet Yasin Kaşarcı ise 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktıklarını belirterek, yaşadıklarını anlattı. 

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın