Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.38
ETH/USDT
3,566.40
BTC/USDT
70,894.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Paris çevresinde ciddi benzin sıkıntısı yaşanıyor

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protestolar kapsamında devam eden rafineri grevi yüzünden Paris çevresinde ciddi benzin sıkıntısı yaşanıyor.

Fatma Esma Arslan  | 25.05.2016 - Güncelleme : 26.05.2016
Paris çevresinde ciddi benzin sıkıntısı yaşanıyor

Ile-de-France

PARİS

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protestolar kapsamında devam eden rafineri grevi yüzünden Paris çevresinde ciddi benzin sıkıntısı yaşanıyor.

Paris'te araçlarına benzin almak isteyenler benzinlikler önünde uzun kuyruklar oluştururken, sürücüler arasında zaman zaman kavga ve arbede çıkıyor.

Ülke çapındaki 12 bin benzinlikten 4 bin 26'sında benzin sıkıntısı olduğu belirtilirken, Fransa'daki 8 rafinerinin tamamında da grev devam ediyor.

Rafinerilerin bir kısmına ulaşım hiç sağlanmazken bir kısmına da kısmen erişilebiliyor.

Sürücüler, yaşadıkları bölgede nerede benzin olduğunu gösteren interaktif uygulamaları cep telefonlarına indirerek, şehir içi benzin stokları hakkında bilgi paylaşıyor.

Benzin istasyonlarının yüzde 20'si hizmet veremeyecek noktaya geldi

Hafta başından bu yana Seine-et-Marne'de bulunan ve Paris'in de yer aldığı Ile de France bölgesine dağıtım yapan Grandpuits petrol rafinerisinin bloke edilmesiyle benzin sıkıntısı, Paris ve çevresinde de hissedilmeye başlamıştı.

Hafta sonundan itibaren kademeli olarak başlayan yol kapatma eylemleriyle göstericiler, rafinerilerden ve depolardan akaryakıt istasyonlarına nakil yapılmasını engelliyor.

Rafineri eylemleri özellikle ülkenin kuzey ve iç kesiminde etkili olurken, diğer bölgelerden de eylemlere destek gelmeye başladı. Eylemler sonucu Fransa'daki benzin istasyonlarının yüzde 20'si hizmet veremeyecek noktaya geldi.

Ülkede yoğun protestolara yol açan yeni çalışma yasa tasarısının yasalaşması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi, 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

Muhabir: Fatma Esma Arslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın