Gündem

Safranbolu'da tarihi konak yandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen üç katlı konak, yangında kullanılamaz hale geldi.

26.09.2016 - Güncelleme : 26.09.2016
Safranbolu'da tarihi konak yandı Foto: Ersin Turan/AA

KARABÜK

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

Alınan bilgiye göre, Akçasu Mahallesi Ulukavak Sokağı'nda, Mahir Oğuz'a ait "Emeksizler Evi" diye adlandırılan üç katlı tarihi konakta, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen ve kimsenin yaşamadığı konaktaki yangına, Karabük ve Safranbolu belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekiplerin yoğun çalışması sonunda söndürülen yangında, konak kullanılamaz hale geldi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın, ilçenin en büyük evlerinden biri olduğunu söyledi.

"Yangınlar genellikle kış ayında çıkar"

Konağı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına satın almak için geçen yıl girişimlere başladıklarını belirten Aksoy, "İçinde kimse yaşamıyordu. Yangının neden çıktığı henüz belli değil. Arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapacaktır. Saat 22.00 itibarıyla arkadaşlarımız ihbarı aldı. Müdahalemiz başladığında yangın çatıdan yukarıya çıkmıştı. Alevlenmiş aşamada biz haberdar olduk." diye konuştu.

Binanın rölövelerinin daha önce alındığını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Tekrar aynısını yapma şansımız var. Tabii ki aslı gibi olmaz, Safranbolu'nun çok önemli bir değeri. İçinde insan yaşamadığı için can kaybımız çok şükür yok. Safranbolu'nun bir değerinin daha kaybedilmiş olmasının üzüntüsü içindeyiz. Kış mevsiminin başlangıcında böyle bir yangının çıkması bizim çok daha tetikte olmamız gerektiğinin işareti. Yangınlar genellikle kış ayında çıkar." 

Muhabir: Ahmet Özler, Ersin Turan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın