Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.20
BTC/USDT
70,490.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık

Sağlık Bakanı Akdağ: Yaralı askerin Gülhane'ye getirilmediği iddiaları yalan

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralı bir uzman askerin tedavi için Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesine getirilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yeşim Sert Karaaslan, Duygu Yener  | 29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Sağlık Bakanı Akdağ: Yaralı askerin Gülhane'ye getirilmediği iddiaları yalan

Ankara

ANKARA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kanal 24'te canlı yayına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Operasyonlarda yaralanan bir askerin Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirilmediği ve bölge hastanesinde tedavisinin yaptırıldığına yönelik iddiaların kasıtlı olarak bazı basın yayın kuruluşlarının haberlerinde yer aldığını ifade eden Akdağ, bu konuda ilgili yerlere gerekli tekziplerin gönderildiğini kaydetti.

Askerin, söz konusu merkezde, tüm gün uzmanlarca takip edildiğini belirten Akdağ, "Gülhane Hastanemizde tek bir yanık merkezimiz var. Bana verilen bilgi, iyi bir yanık merkezi ama 24 saat uzman hekim nöbetçisi bulundurulmuyordu. Şehidimizin, Gülhane'ye getirilmesiyle ilgili bir başvuru da yok" açıklamasını yaptı.

Akdağ, haberin doğru olmadığının altını çizerek, "Yalan bir haber ve kasıtlı bir haber." diye konuştu.

"Bunu eminim ki FETÖ/PDY örgütü yapıyor"

Bakan Akdağ, ortada hiçbir problem olmadığına işaret ederek, sadece sistematik bir yanlış bilgilendirme, toplumun kafasını karıştırma amacı olduğunu söyledi. Akdağ, "Bunu da eminim ki FETÖ/PDY örgütü yapıyor. Bunların birileriyle münasebetleri var. Dolayısıyla, bu münasebetlerini de en iyi biçimde kendilerine göre kullanacakları bir alan seçtiler ama bence yanlış bir alan seçtiler." diye konuştu.

"Emekli general kendi statüsüne uygun hizmet alacak"

Askeri hastanelerin devriyle hastanenin sivillere açılmasının amaçlanmadığını, zaten Gülhane'nin geçmişte sivillere belli bir kontenjan açarak tedavilerini yaptığını hatırlatan Akdağ, "Çünkü, orada boşluk oluyor, atıl kapasite ortaya çıkıyor. 'Neden, açmayayım' dediler ve kendileri açtılar o gün için." diye konuştu.

Akdağ, tüm askerlerin, şehit ailelerinin, gazilerin ve yakınlarının bu hastanelerden öncelikli hizmet alacağının da altını çizerek, "Biz onları, başımızın üstünde gezdireceğiz." dedi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan,Duygu Yener

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.