Gündem

'Şehit kızımın acısı sürekli içimde'

Mardin'in Midyat ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen hamile polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın babası İbrahim Sütçü, kızının özlemini fotoğrafına bakarak gidermeye çalışıyor.

26.06.2016 - Güncelleme : 26.06.2016
'Şehit kızımın acısı sürekli içimde'

BOLU - MEHMET EMİN GÜRBÜZ

Mardin'in Midyat ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın babası İbrahim Sütçü, Ramazan Bayramı'na kızının özlemiyle girecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Midyat'ın Nusaybin Caddesi'nde 8 Haziran'da emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen 31 yaşındaki Kalmış'ın Bolu'daki babaevinde yas sürüyor.

Baba Sütçü (60), şehit düştüğünde 2,5 aylık hamile olan kızının özlemini fotoğrafına bakarak gidermeye çalışıyor.

Sütçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikisi kız 5 çocuğundan en küçüğü Şerife Özden Kalmış ile birbirlerine çok düşkün olduklarını söyledi.

Geçen yıl felç geçirmesi nedeniyle Bolu'da bir ay tedavi gördüğünü belirten Sütçü, "Bu süre içinde kızım, görev yaptığı yerden bir ay izin alarak yanımda kaldı. İzni bittikten sonra da görev yerine döndü. Beni sürekli arar sorardı. Para gönderir işlerimi hallederdi. Ne zaman ihtiyacım olsa yanıma gelirdi." dedi.

Saldırının yaşandığı gün kızını cep telefonuyla aradığını ifade eden Sütçü, "Ne zaman arasam telefonu açar ve konuşurduk. Olay günü sürekli aradım ama cevap alamadım. Ablası beni aradı 'Merak etme, bir şey yok' dedi. Daha sonra Bolu Emniyet Müdürlüğü görevlileri evimi ziyaret ederek, kızımın şehit düştüğü haberini verdi. O an yıkıldım." diye konuştu.

"Mücadele, son terörist öldürülene kadar sürmeli"

Evlat acısını unutmanın kolay olmadığını dile getiren Sütçü, "Kızımın acısı sürekli içimde. Ne zaman gözlerimi kapatsam kızım aklıma geliyor. Evde bir fotoğrafı var, ona sarılarak kendimi teselli etmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Dedesinin, şehit torununa sürekli dua ettiğini anlatan Sütçü, "Bayrama buruk girmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." dedi.

Terörle mücadele konusuna da değinen Sütçü, "Terörün Allah belasını versin. Devletimizin terörle mücadele çalışmasını, son terörist öldürülene kadar sürdürmesini istiyorum. Ben canımdan can kaybettim, başkaları kaybetmesin. Başka ocaklara ateş düşmesin." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.