Dolar
32.33
Euro
34.97
Altın
2,216.04
ETH/USDT
3,575.90
BTC/USDT
70,785.00
BIST 100
9,050.29
Yaşam

Suriyeli küçük Abdülaziz'in 'yardım meleği' oldu

Savaş muhabiri Şerif, Suriye'nin Azez kentinde tanıştığı, şarapnel parçalarıyla yaralanan ve yürümekte zorlanan 9 yaşındaki Abdülaziz Seleme'nin sağlığına kavuşması için büyük çaba gösteriyor.

20.10.2016 - Güncelleme : 21.10.2016
Suriyeli küçük Abdülaziz'in 'yardım meleği' oldu Fotoğraf: AA/Halil Fidan

ŞANLIURFA-Halil Fidan

Suriye'de yaşanan iç savaşı aktarmak için gittiği Azez kentinde, babası vefat eden annesinden de haber alınamayan, şarapnel parçalarıyla yaralandığı için yürüyemeyen 9 yaşındaki Abdülaziz Seleme ile tanışan gazeteci Yağmur Şerif, sosyal medyada düzenlediği kampanya ile küçük çocuğun ameliyatı için gereken parayı topladı.

Eşi Suriyeli olan savaş muhabiri 28 yaşındaki Şerif, nisan ayında görev için gittiği Azez'deki bir kampta 9 yaşındaki Abdülaziz Seleme ile tanıştı. Yaklaşık bir yıl önce düşen bombalar yüzünden babasını kaybeden ve şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Abdülaziz Seleme'nin annesinin de ailesini terk ederek kayıplara karıştığını öğrenen Şerif, yürümekte zorluk çeken çocuğa tedavi sözü verdi.

İstanbul'a döndükten sonra kolları sıvayan Şerif, sosyal medya üzerinden Abdülaziz'in tedavisi için para topladı. Şerif, ameliyat için gerekli parayı temin edince, 2 yaşındaki oğlunu İstanbul'daki yakınlarına emanet ederek halası ile Şanlıurfa'da bulunan Abdülaziz ile buluştu. Buluşmada gözyaşlarına hakim olamayan genç gazeteci, vakit kaybetmeden Abdülaziz'in tedavisi için hastane ile irtibat kurdu.

Şerif, Şanlıurfa'da özel bir hastanede çocuğun ameliyatını yaptırmayı planladıklarını belirterek, "Daha sonra Abdülaziz okula başlayacak inşallah. Eğitimini alacak ve ileride en büyük hayali doktor olacak. Biz de her zaman yanında olacağız. Gerekirse onu yanıma alırım, yeter ki iyileşsin." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın