Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.10
BTC/USDT
70,180.00
BIST 100
9,103.89
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Tankın içinden kasıtlı olarak kurşun sıktılar'

FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan Emrah Özçelik, "Helikopterden, ağırlıklı olarak tankın içinden sıktılar. Fakat kendi askerimiz değildi. Onların, Türk milletinin askeri olduğuna inanmıyorum." dedi.

Yeşim Sert Karaaslan  | 25.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Tankın içinden kasıtlı olarak kurşun sıktılar'

Ankara

ANKARA - YEŞİM SERT KARAASLAN

FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminde gözünden yaralanan Emrah Özçelik, darbe girişiminin yaşandığı gece yaralanan ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi yapılan Emrah Özçelik, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

O gece, işinin bitmesinin ardından evine gittiğini ve gelişmeleri televizyondan öğrendiğini ifade eden Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından sokağa çıktıklarını söyledi.

Özçelik, "O sırada AK Parti il ve ilçe başkanlarımızın hepsi mesaj attılar. Biz de o sırada üzerimizi giyindik ve Başkomutanımızın emriyle Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün oraya doğru yöneldik. Oraya gittiğimizde, polislerimiz o hainler tarafından kıstırılmıştı duvarın kenarına." diye konuştu.

"Biz, omuzda değil, yürekte rütbe bekliyoruz"

Polislerin, vatandaşların zarar görmemesi için elinden geleni yaptığını vurgulayan Özçelik, şu açıklamalarda bulundu:

"Panzerlerin yanında sıkıştırmışlardı, sürekli ateş altındalardı. Biz, oraya vardığımızda polislerimiz yaralıydı. Onlara, elimizden gelen müdahaleyi yapalım derken, ben yaralandım. Arkadaşım, 'gözünden kan geliyor' dedi. Gözüme, şarapnel parçaları isabet etti. Bize tankın içinden kasıtlı olarak kurşun sıktılar. Kurşunları, tankın içinden, helikopterden sıktılar ama ağırlıklı olarak tankın içinden ateş ettiler. Fakat kendi askerimiz değildi. Onların, Türk milletinin askeri olduğuna inanmıyorum. Tankın sıfır noktasına kadar yaklaştığımızda, bunlar kirli sakallıydı. Bizim askerimiz değildi. Ne Türkçe konuşuyorlardı ne de Kürtçe konuşuyorlardı. Bunlar, yabancı dil konuşuyorlardı. Sıfır noktasına kadar yaklaştığımız için, bire bir şahit olduk." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.