Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.45
ETH/USDT
3,587.60
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
8,988.44
Gündem

TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var

TBMM Başkanı Kahraman, "Tabii 'Türkiye büyüyor, büyümesin; Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var, ümitleri boşa gitsin' diyenler var. Biz kendimize güveneceğiz, bu söylenenlere kanmayacağız" dedi.

Büşra Nur Özcan  | 25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var Fotoğraf AA: Büşra Nur Özcan

Bursa

BURSA

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı Bursa Şubesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir misyona sahip olduğunu, 776 bin kilometrekareden ibaret olmadığını söyledi.

Hiç durmadan hizmet etmek gerektiğini belirten Kahraman, "Bizim siyasi hudutlarımız, belli bir kilometreyle ifade ediliyor ama bizim bir de gönül hudutlarımız, gönül coğrafyamız var. Bütün dünya bizim önderliğimizi bekliyor." diye konuştu.

Gittiği birçok ülkede Osmanlı Devleti'ne, Türkiye'ye ait yadigarlarla karşılaştığını anlatan Kahraman, "Dışarıda öyle bir itibarımız var ki fevkalade ve Türkiye'yi santimetre santimetre, adım adım takip ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Kahraman, Türkiye geliştikçe bazı ülkelerin de sıkıntılarını çoğalttığını dile getirerek, "Tabii 'Türkiye büyüyor, büyümesin; Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var, ümitleri boşa gitsin' diyenler var. Biz kendimize güveneceğiz, bu söylenenlere kanmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Başkanlık sistemine Türkiye'nin ihtiyacı var"

İçişleri Bakanı Efkan Ala da "Geçtiğimiz yüzyıldaki düzen, içinde bulunduğumuz yüzyılda anlaşılıyor ki ciddi bir sarsıntı geçirecek. Belki de yeknesak olacak, yok olacak. Çünkü şu anda Ortadoğu'da bütün sistemler, çatırdıyor." dedi.

Ala, her sandık ortaya geldiğinde istikrarsızlık tereddütü yaşanmasını istemediklerini belirterek, "Başkanlık sistemine Türkiye'nin ihtiyacı var. Sandıktan artık mutlak suretle istikrar çıksın ve demokrasi, bu istikrar içinde ekonomiyle birlikte yol alsın diye bu tartışmaları gündeme getiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.