Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,209.79
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,547.00
BIST 100
9,044.31
Politika

TBMM Başkanvekili Aydın, dünya çocuklarını ağırladı

TBMM Başkanvekili Aydın, "Çocuklar, insanların en masum halidir. Çocuklar, mutlu olduğu sürece iyilikler ve güzellikler hiç bitmeyecektir." dedi.

22.04.2018 - Güncelleme : 22.04.2018
TBMM Başkanvekili Aydın, dünya çocuklarını ağırladı

TBMM

TBMM

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 39 ülkeden gelen çocukları ağırladı.

Ahmet Aydın, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen kabuldeki konuşmasında, 23 Nisan 1920'nin milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açıldığı ve halkın egemenliğinin ilan edildiği tarih olduğunu belirtti.

Aydın, parlamento çatısı altında görev yapan tüm milletvekilleri adına, parlamentonun milletin özgürlük, huzur ve refahı doğrultusunda daha nice yıllar çalışmasını temenni etti.

Atatürk'ün 23 Nisan'ı tüm çocuklara hediye ettiğini anımsatan Aydın, bu bayramı bütün dünya çocuklarıyla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya çoçuklarıyla kutlayan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklar, insanların en masum halidir. Çocuklar, mutlu olduğu sürece iyilikler ve güzellikler hiç bitmeyecektir. Einstein, 'Dünyada bir çocuk bile mutsuz olduğu sürece büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur.' diyor. Biz biliyoruz ki çocuk gülerse dünya güler. 'İstismar edilen bir tek çocuk olmasın, savaşlar olmasın, savaş mağduru çocuklar olmasın.' diyoruz."

Ahmet Aydın, TRT'ye bu organizasyona ev sahipliğini yaptığı için teşekkür ederek, çocukların güzel vakit geçirmelerini ve burada kurdukları dostlukların daim olmasını diledi.

Konuşmanın ardından çocuklar, Aydın'a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. Aydın da çocuklara çeşitli hediyeler verdi. 

Muhabir: Yıldız Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.