Dolar
32.34
Euro
35.15
Altın
2,160.99
ETH/USDT
3,422.90
BTC/USDT
65,658.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Barzani ateşle oynuyor

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, IKBY'nin referandum kararı için, "Bu, tehlikeli bir yoldur, doğru bir iş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar." dedi.

Mehmet Tosun  | 20.09.2017 - Güncelleme : 20.09.2017
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Barzani ateşle oynuyor

Ankara

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Yayıncılar Derneğince (AYD) Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen "Uluslararası Kültür, Turizm ve Demokrasi Kurultayı"nda IKBY'nin referandum kararını değerlendirdi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin referandum kararının son günlerde herkes tarafından yakından takip edildiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu kararı alan Barzani ateşle oynuyor. Öyle bir ateşle oynuyor ki bu ateş hem kendini hem 'bu ateşi eline al' diyenleri yakacak hem de bu ateşi engellemeyen herkesi, bölgeyi yakacak. Evvela orada yaşayan Kürtleri yakacak bu ateş. Ateşle oynuyor resmen. Onun için bir kez daha diyoruz ki aklıselimle hareket edin. Elinizdeki ateşi bırakın ve o ateşi söndürün. Bu referandum kararından vazgeçin ve referandumu derhal iptal edin. Bundan başka çözüm yoktur bu konuda. Çünkü bu referandum kararı bölgedeki huzura, istikrara, barışa ve güven ortamına atılmış en büyük bombadır. Bu bombanın tahribatlarının daha fazla olmaması için derhal vazgeçin."

"Türkiye vazifesini yapacaktır"

Irak'ta olup biten her şeyin Türkiye'nin doğrudan ulusal güvenliğiyle ilgili olduğunun altını çizen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki huzur ve istikrar ortamını tehlikeye atacak her türlü gelişme karşısında Türkiye'nin teyakkuz olması ve gerekli tedbirleri alması Türkiye'nin hakkıdır. Hem uluslararası hukuktan doğan hakkıdır hem de kendi ülkesi için atılması zaruri olan adımları atmak kendi öz vazifesidir. Türkiye bu vazifesini yapacaktır. Ayın 22'sinde toplanacak Milli Güvenlik Kurulu ve arkasından Bakanlar Kurulu, Türkiye'nin bu konudaki nihai adımlarının ne olacağını bütün dünya kamuoyuna ilan edecektir. Ve ondan sonra da bu adımlar gerektiğinde bir bir atılır. Türkiye her türlü oldu bittiye karşı hazırlıklıdır. Bölgede ne tür adım atılacaksa her türlü adıma karşı alternatifli hazırlıkları olan bir ülkedir."

"Tarih tekerrürden eder"

Ülke güvenliğini başka türlü sağlama imkanı olmadığını vurgulayan Bozdağ, Türkiye'nin konuya ilişkin görüşlerinin net olduğunu, bunun herkesçe bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Bozdağ, şunları kaydetti:

"Çok net söylüyorum. Bu tehlikeli bir yoldur, doğru bir gidiş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş Barzani'yi önce yakar, sonra da başkalarını yakar. Doğru olan bu ateşle oynamaktan vazgeçmek, aklıselime teslim olmak ve referandumu iptal etmektir. Biz Türkiye olarak referandumun iptal edilmesini bekliyoruz ve referandum tarihinden önce böyle bir kararı almasının Barzani yönetiminin hayrına olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim yoksa tarih tekerrür eder." 

Muhabir: Mehmet Tosun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın