Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,214.04
ETH/USDT
3,574.10
BTC/USDT
70,431.00
BIST 100
9,057.96
Politika

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan NATO açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalına ilişkin, "Milletimiz Cumhurbaşkanına her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır." dedi.

Ekrem Payan  | 18.11.2017 - Güncelleme : 18.11.2017
Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan NATO açıklaması

Şırnak

ŞIRNAK 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, "Geçmişte yedi düvel nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını yenmeyi ve yok etmeyi başaramadıysa bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmeyi ve yok etmeyi de başaramayacaklardır. Milletimiz Cumhurbaşkanı'na her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır." dedi.

Şırnak'ta bulunan Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, NATO tatbikatındaki skandalı büyük bir rezalet ve alçaklık olarak nitelendirerek, Türkiye'ye düşmanlık edenlerin, Türk milletinin ve devletinin sevdalısı olan, Türkiye'nin her alanda kalkınması, gelişmesi ve ileri gitmesi için gecesini gündüzüne katan liderleri sevmediğini ve onlara karşı düşmanlıklarını gizleyemediğini söyledi.

Bozdağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geçmişte yedi düvele karşı mücadele verdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Aradan geçen yaklaşık 100 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı da bir uluslararası iş birliği olduğunu görüyoruz. Bu iş birliği, bir tatbikatta görev yapan askerin, NATO üyesi ülkenin hem kurucusu hem de bugünkü lideri hakkında düşman hedeflemesi yapacak kadar cesaret verdiğini de maalesef görüyoruz ve gördük. Geçmişte yedi düvel nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını yenmeyi ve yok etmeyi başaramadıysa bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmeyi ve yok etmeyi de başaramayacaklardır. Milletimiz Cumhurbaşkanı'na her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır."

Türkiye'ye düşmanlık ve ihanet edenlerin, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin ve teröristlerin el üstünde tutulduğuna dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"İşte görüyoruz, PKK terör örgütü ve bu örgütün teröristlerini el üstünde tutuyorlar. FETÖ terör örgütü ve bu örgütün teröristleri el üstünde tutuluyor. Diğer terör örgütleri, Türkiye'de eylem yapan terör örgütleri ve bu örgütlerin teröristleri el üstünde tutuluyor. Örgütlere mensup olmamakla birlikte casusluk yapanlar, Türkiye aleyhinde faaliyette bulunan bireysel kişiler ve örgütler de el üstünde tutuluyor ama kim Türkiye'ye sevdalıysa, kim Türkiye çıkarını koruyorsa, kim Türkiye'ye hizmet ediyorsa, kim milletimizin ve devletimizin ilerlemesi için ter döküyorsa ona düşmanlıkta bir ittifak olduğunu görüyoruz. Onun için bütün bunların hepsini şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

Bozdağ, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in özür dilemesinin önemine değinerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu işi yapan askerlerin görevden el çektirilmesi geçici olsa da önemlidir. Ama bu noktada NATO'yu yönetenlerin, NATO'nun içerisinde görev alanların da bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Onların bu noktada tahkikatı derinleştirerek bu alçaklığı ve hadsizliği yapanlar ve bunlara cesaret verenler kimlerse onlar hakkında gerekli işlemleri yapmaları zarureti de ortadadır.

Şimdiye kadar böyle bir rezalet NATO görmedi dünya da görmedi ama böyle bir rezaleti NATO'ya yaşatanlar karşısında da NATO, hem Türkiye'nin, hem Türk milletinin hukukunu hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin hukukunu koruyan bir adım atmak durumundadır ki bundan sonra da başka böyle had bilmez alçaklar cesaret bulup yeni adımlar atmasınlar."

Muhabir: Ekrem Payan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın