Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,206.07
ETH/USDT
3,593.50
BTC/USDT
70,896.00
BIST 100
9,047.16
Gündem

Başbakan Yıldırım: Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek

Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek. Anayasa değişikliği meclis iktidarından millet iktidarına giden yolu açacak." dedi.

14.01.2017 - Güncelleme : 15.01.2017
Başbakan Yıldırım: Anayasa değişikliği darbecilerin sonunu getirecek Fotoğraf: AA/ Arif Hüdaverdi Yaman

İSTANBUL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin tarihi birikimine, tarihi geçmişine ne kadar inanıyorsam bu ülkenin gençlerine de aynı şekilde inanıyorum." dedi. 

Yıldırım, partisinin Gençlik Kolları tarafından Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen 2. Abdülhamid Han'ı anma programında, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Sizlerin gözlerinizdeki ışıltı, hayalini kurduğumuz aydınlık Türkiye'nin işaretidir." dedi.

Gençlerin tezahürat yapması üzerine "Gençler, bu enerjinizi, bu heyecanınızı birden tüketmeyin. Yakında sokaklar canlanacak. Sokaklarda heyecan doruğa çıkacak." diyen Yıldırım, AK Parti gençliği ve teşkilatlarıyla gurur duyduklarını kaydetti.

"Bize Abdülhamid'i doğru anlatmamak için her şeyi yaptılar"

Gençlere, Türkiye'ye inanmaktan, bu millete güvenmekten asla vazgeçmemeleri nasihatini veren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Üstat Necip Fazıl ne diyor biliyor musunuz? 'Abdülhamid'i anlamak her şeyi anlamaktır.' Biz de sizin yaşlarınızda okullardayken, bize Abdülhamid'i doğru anlatmamak için her şeyi yaptılar."

"Ekmeğimizi böleriz ama bu vatanı böldürtmeyiz"

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Bölgemizde maalesef 6 yıldır devam eden istikrarsızlık, iç savaş, milyonlarca insanın yerlerinden, yurtlarından olmasına sebep oldu. 3 milyon kardeşimizi, Suriyeli'yi, Iraklı'yı bağrımıza bastık, ekmeğimizi bölüştük, evimizi açtık. Herkes şunu bilmelidir, ekmeğimizi böleriz ama bu vatanı böldürtmeyiz." dedi.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"İnşallah bugün başımızı ağrıtan, enerjimizi azaltan, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine zarar vermeye çalışan bu bölücü terör örgütünü, Fetocu terör örgütünü, DEAŞ terör örgütünü, bilimum terör örgütlerini de Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız"

Anayasa değişikliği

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin görüşülmesi devam ederken Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Yıldırım,  Türkiye'nin yakın tarihinde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ın bulunduğunu dile getirerek, bütün bunlarda millet iradesinin yok edildiğini söyledi.

Bu olaylarda darbecilerin kazandığına dikkati çeken Yıldırım, "Ama AK Parti iktidara geldi 27 Nisan, 17 Aralık, 15 Temmuz... 3 darbe girişiminde de darbeciler kaybetti, millet kazandı, siz kazandınız" dedi.

"Anayasa değişikliği ne getirecek?" diye sorulduğunu, anayasa değişikliğinin darbecilerin sonunu getireceğini, meclis iktidarından millet iktidarına giden yolu açacağını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu anayasa değişikliği ile artık 367 saçmalıkları olmayacak. Bu anayasa değişikliği ile artık cuntacılar işbaşına gelme hevesi içinde olmayacak. Demokrasi, halkın iradesi kesintisiz işlemeye devam edecek. Sistemin tıkanan damarları açılacak, kararlar hızlanacak. Vatandaşın beklediği hizmetler daha hızlı şekilde yapılacak. Vatandaşın hizmete erişimi, bürokrasiyle iş yapması daha da kolaylaşacak. İstikrar artık sandıkta halledilecek. Bu sistemle millet kendisini yönetenleri doğrudan seçecek, aynı zamanda da kendisini yönetecekleri denetleyecek, vekillerini de seçecek. Bir yanda hükümeti seçecek, diğer yandan da meclisi seçecek, kendisi hükümetini doğrudan denetleyecek. Vekilleri de kendisi adına, millet adına kanunlar yapacak, hükümetin denetlemesini gerçekleştirecek. Doğrudan demokrasi, vekaletle değil, millet yetkiyi verecek, hesabı da soracak ve Türkiye artık milletten yetki alamayanların söz söyleyeceği bir ülke olmaktan çıkacak. Bütün vesayet odakları demokrasinin, milli iradenin emrine girecek ve milletin dediği söz geçerli olacak."

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu değişim ve yenilenmeyi en yakın olarak sizler biliyorsunuz. Türkiye'de bu değişimi görüyor ve bu değişimi ülkemiz için, geleceğimiz için, gençlerimiz için AK Parti iktidarı olarak en güzel şekilde değerlendirmenin gereğini yapıyoruz. Getireceğimiz bu sistemin sahibi millettir, bu değişikliğe oy verecek olan da millettir. Mecliste binbir entrikayla, kaba kuvvet kullanarak, vekillerin ayaklarını ısırarak, yumruklarını vurarak her türlü barbarlığı yapanlar bilsin ki, millet sandıkta bunun cevabını en iyi şekilde verecektir. Söz de karar da her zaman olduğu gibi yine milletin olacaktır. 15 senedir bütün kararları milletle birlikte aldık ve milletle birlikte yürüdük. Halkın ve Hakk'ın rızası dışında hiçbir şeye boğun eğmedik. Siyasi ve ekonomik açıdan Türkiye'nin, geleceğin gerçeklerini yakalaması için hak ettiği hizmetleri yaparak bugünlere geldik. Bu konuda en büyük desteği sizlerden aldık. Gençler unutmayın, nasıl bu mübarek topraklar, bu ülke bize emanet edildiyse, biz de aynı şekilde size emanet edeceğiz. O günler uzakta değildir. Hepiniz tek tek bu onurlu yükü yüklenmeye hazır mısınız?" 

Muhabir: Etem Geylan,İsmail Özdemir,Semra Orkan,Murat Paksoy

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.