Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.91
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,924.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Yıldırım: Anayasa değişiklik teklifimizi yarın Meclis'e sunacağız

Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği teklifinin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını söyledi.

İlkay Guder  | 09.12.2016 - Güncelleme : 09.12.2016
Başbakan Yıldırım: Anayasa değişiklik teklifimizi yarın Meclis'e sunacağız

Ankara

ZONGULDAK

Başbakan Binali Yıldırım, Zonguldak Limanı'nda düzenlenen Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldırım, Türkiye'nin üçüncü büyük liman projesinin temelini atmaya geldiğini söyledi. Filyos Vadi Projesi'nin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Yıldırım, "Bu proje sadece Zonguldak'ı ilgilendirmiyor, bu proje aynı zamanda Bartın'ı da ilgilendiriyor, Karabük'ü de ilgilendiriyor. Türkiye'nin, Anadolu topraklarının Doğu Karadeniz'e açılan en büyük kapısı niteliğinde." diye konuştu.

Türkiye'nin kalkınması, refahı için 14 yıldır çok büyük bir seferberlik başlattıklarını anımsatan Yıldırım, "Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan ve onun döneminden bu yana bekleyen Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece bir başlangıç. Altyapı tutarı, liman kısmı ama onun arkasından yüz binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz." dedi.

"Yeni sistem koalisyonlar dönemini sona erdirecek"

Artık Türkiye'yi darbelerden kurtarmak, bir daha darbelerle anılmamak ve istikrarsızlığın, Türk siyasetinin tarihinden tamamen kalkması için sistem değişikliği çalışmasına devam edildiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Yeni anayasa çalışmalarımızı, Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber, sınırlı bir şekilde değişikliği öngören bir teklifi hazırladık. AK Parti grubu olarak, yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

Alandaki vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini aktaran Yıldırım, "Bu teklifle birlikte, cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye'de koalisyonlar dönemini sona erdirecek, güçlü Meclis, güçlü icraat şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz'da bütün dünyaya siz gösterdiniz"

Başbakan Yıldırım, vatandaşlara "Türkiye'nin, Türkiye demokrasisinin geleceği için sistem değişikliği ve anayasa değişikliğine hazır mıyız?" diye seslenerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnşallah Meclis'te bu görüşmeleri yaparak, Meclis onaylarını müteakip bu sözümüzü de gerçekleştirmek için tekrar size geleceğiz. Şunu iyi biliyoruz, Türkiye'de sorunların, krizlerin çözüldüğü nihai yer millettir. Bu toprakları yüzyıllar boyunca bize vatan kılan, büyük millet olma ruhunun ne demek olduğunu 15 Temmuz'da bütün dünyaya gösterdik, siz gösterdiniz, sizlerle gurur duyuyoruz."

"Vatandaşı tanımayanı vatandaş hiç tanımaz"

Başbakan Yıldırım, törenin ardından Başbakanlığa ait otobüsle Valiliğe hareket etti.

Yol boyunca vatandaşları selamlayarak, çocuklara oyuncak dağıtan Yıldırım, Valilik önünde kendisini karşılayan tören mangasını selamladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette Yıldırım, Vali Ali Kaban'dan kentte gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Ziyaretin ardından çıkışta kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Yıldırım, daha sonra esnafı ziyaret etti.

Yıldırım, "100 dolar bozdurup dekont getirene, gözleme çay ücretsiz" kampanyası başlatan gözleme evinde, gözleme yedi, çay içti.

Gazetecilere değerlendirmede bulunan Yıldırım, anayasa değişikliği teklifine ilişkin "Bütün maddelerde bir mutabakat sağlandı mı?" sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Evet" karşılığını verdi.

Bir pürüzün olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise Yıldırım, "Yok" dedi.

Cumhurbaşkanının parti ile ilişkisine ilişkin düzenlemenin nasıl olacağının sorulması üzerine Yıldırım, "Partisiyle ilişkisi devam edecek." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, katıldığı bir programda "1982 Anayasa'sı yüzde 92'lik bir oyla kabul edildi. Yüzde 92'nin altında kalan her oyun belki meşruiyeti bile tartışılır." ifadelerini kullandığının hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, "O zaman vatandaş da onu tanımaz. Vatandaşı tanımayanı vatandaş hiç tanımaz, kusura bakmasın, kim olursa olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Zehra Aydın,İlkay Güder,Selma Kasap,Sinan Uslu,Yıldız Nevin Gündoğmuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın