Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,533.80
BTC/USDT
69,906.00
BIST 100
9,090.60
Politika

Başbakan Yıldırım: Milleti bildiği doğru yoldan çeviremezsiniz

Başbakan Yıldırım, "Milletin iyiliğini istemeyen, yalanla, dolanla kafaları bulandıran çevreler olduğunu görüyoruz. Bunların siyasetinde iftira, tehdit, karalama var. Bu milleti bildiği doğru yoldan çeviremezsiniz." dedi.

13.04.2017 - Güncelleme : 14.04.2017
Başbakan Yıldırım: Milleti bildiği doğru yoldan çeviremezsiniz

BİLECİK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına, cihan devleti Osmanlı'nın ilk mimarı Ertuğrul Gazi'yi ve beylikten devlete yürüyüşün öncüsü Osman Gazi'yi rahmetle anarak başladı.

Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin ninesi Hayme Ana'nın vasiyetini alandakilere anlatan Yıldırım, şunları dile getirdi: 

"AK Parti iktidarının istikameti de milletin istikametidir. Yürüdüğümüz yol sizin yolunuzdur. Bu milletin bütün renklerine, farklılıklarına aynı sevdayla, muhabbetle bağlıyız. Bir olmanın, birlik olmanın, dirlik içinde yaşamanın derdindeyiz. Beceriksiz, çok parçalı zayıf yönetimler, kendi menfaatini düşünen siyasetçiler geçmişte bu ülkeyi felaketin eşiğine getirdiler. Milleti temsil etmek üzere siyaset yapması gerekenler darbecilerle, vesayetçilerle, baskı odaklarıyla bir araya geldiler. Sadık olmadıkları tek şey millet oldu. Bu kayıp yılları hep beraber yaşadık. Bu yılların bedelini birlikte ödedik. Bu kötü yönetimlerin Türkiye'ye yaptıklarını unutacak mıyız? O beceriksiz iktidarların IMF'ye nasıl teslim olduğunu unuttuk mu? Unutmadık, asla unutmayacağız.

16 Nisan Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak aydınlık yarının müjdecisidir. Geçmişin acı hatıralarına kapıyı sonuna kadar kapatacağız. Bu milletin iyiliğini istemeyen, yalanla, dolanla kafaları bulandıran çevreler olduğunu görüyoruz. Bunların siyasetinde tutarlılık, hedef, proje yok. Sadece iftira, tehdit, karalama var. Bilecik'ten söylüyorum, boşa kürek çekiyorsunuz. Bu millet basiretli bir millet. Bu milleti bildiği doğru yoldan çeviremezsiniz. Bu millet çalışanı da boş konuşanı da bilir."

"Bir Türkiye'yi 15 yılda 3 Türkiye yaptık"

Başbakan Yıldırım, "İflasın eşiğine gelmiş bir ülke bugün ekonomik başarılarıyla dünyanın gıptayla gösterdiği bir sonuca ulaşmıştır. Türkiye sevgisi nedir? Bu ülkeyi seven neler yapar? Ben size anlatayım. Bir ülke savunma sanayinde ne kadar milliyse, yerliyse o kadar güçlüdür. AK Parti 2002'de iktidar olmadan önce savunma sanayimizin durumu pek de parlak değildi. Askeri savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 24 iken bugün yüzde 65 seviyesine çıkmıştır. İşte Türkiye bu. Bugün dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olmuştur. Biz bir Türkiye'yi 15 yılda 3 Türkiye yaptık, 3 kat büyüttük." diye konuştu. 

Bu başarıları vatandaşların desteğiyle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, "Milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktı. 16 Nisan'dan sonra emin olun ki 15 yılda 3 kat büyüdüğümüz gibi gelecek 15 yılda da Türkiye 5 kat büyüyecek. Yapılamaz denen, hayal bile edilemeyen büyük eserleri bir bir hizmetinize alacağız." ifadelerini kullandı. 

"Kirli oyunlar içindeler"

Yıldırım, hükümetleri döneminde Bilecik'e toplam 206 milyon lira tarım desteği verdiklerini belirterek, Bilecik'te 2002'de bin 279 kişinin çalıştığı, bir organize sanayi bölgesi varken bugün 6 organize sanayi bölgesinde 26 bin kişinin çalıştığını söyledi.

Bozüyük Adalet Sarayı'nı ve gençlik merkezinin yapımını tamamladıklarını, 250 yataklı hastanenin yakında biteceğini ifade eden Yıldırım, yapımı süren Bursa-Bilecik hızlı treni ile iki şehir arasının 45 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Yıldırım, Bozüyük'te bir lojistik merkez, 10 baraj ve sulama tesisleri yaptıklarını anlatarak, bir sanayi bölgesi daha kurduklarını belirtti. 

Halk oylaması için sandığa gidileceğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki 16 Nisan'da Bilecik geçmişin köhne zihniyetini sandığa gömecek ve sandıkta 'evet' oylarıyla rekor yazacak, tarih yazacak. Benim, milletimizin, ülkemizin istikrarına, umuduna Bilecik'in sahip çıkıcağına zerre kadar tereddütüm yok. Ancak demokrasiye, siyasete, milli iradeye ihanet edenleri aman unutmayın. Onlar her zaman yaptıkları gibi yine kirli oyunlar, ittifaklar içindeler. Kim bu anayasa değişikliğine karşı çıkıyor? PKK karşı çıkıyor, Türkiye'nin yıllardır başını ağrıtan terör örgütü PKK karşı çıkıyor. Onun kölesi olmuş HDP, o da karşı çıkıyor. Başka kim? FETÖ. 15 Temmuz'da bu millete acı çektiren, bu milletin istiklaline, demokrasisine ve geleceğine plan kuran, tezgah kuran FETÖ de karşı çıkıyor, kol kola girmişler 'hayır' kampanyası yapıyorlar."

Muhabir: Mümin Altaş-Burcu Çalık-Mehmet Tosun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.