Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.10
BTC/USDT
70,353.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Yıldırım: Milletimize hizmet etmek için irademizi ortaya koyuyoruz

Başbakan Yıldırım, 65. Cumhuriyet Hükümeti olarak güvenoyundan sonra ilk iş İstanbul'a gelerek, İstanbul'un fatihini kabirleri başında andığını ve millete hizmet etmek için iradelerini ortaya koyduklarını söyledi.

Emrah Güney  | 29.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
Başbakan Yıldırım: Milletimize hizmet etmek için irademizi ortaya koyuyoruz Fotoğraf: AA/Emrah Güney

Istanbul

İSTANBUL

Başbakan Binali Yıldırım, "65. Cumhuriyet Hükümeti olarak güvenoyundan sonra ilk iş İstanbul'a geldik. Türkiye Cumhuriyetinin, Türk demokrasisinin yılmaz bekçilerini ve İstanbul'un fatihini kabirleri başında anmak, onların bu topraklar için, bu ülke için yaptıklarını feyzalarak aynı kararlılıkla ülkemize, milletimize hizmet etmek için irademizi ortaya koyuyoruz." dedi.

Başbakan olarak ilk kez İstanbul'a gelen Yıldırım, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski başbakanlardan Adnan Menderes ile Necmettin Erbakan'ın mezarlarını ziyaret etti.

Daha sonra Fatih Camisine geçen Yıldırım, burada da Fatih Sultan Mehmet'in kabrini ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, Fatih Camisini ziyaretinin ardından burada cenaze töreni için bekleyen merhume Cemil Çiftçi'nin yakınlarına başsağlığı diledi. Fatih Camisinin ardından Haliç kıyısına geçen Yıldırım, burada Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait 4 numaralı tekneye binerek Yenikapı'ya hareket etti.

Özal ve Menderes'in mezarını ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, Adnan Menderes'in Türkiye'deki çok partili siyasi hayatın ilk başbakanı, demokrasi şehidi olduğunu, çok partili siyasi hayatla birlikte Menderes'in, kalkınma, demokrasinin güçlendirilmesi ve Türkiye'nin dünyada itibarının artırılması alanında çok güzel hizmetler yaptığını anlattı.

Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

" 'Hiçbir hizmet cezasız kalmaz' derler onu da maalesef darbeci anlayış, vesayetçi anlayış bu hizmetlerden rahatsız oldu ve şehadet şerbetini içti arkadaşlarıyla beraber. Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu ile idam edildiler. Bu olay, Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir. Onların başlattığı demokrasi meşalesini 80'li yıllarda Türkiye'nin tekrar karşılaştığı darbeci zihniyetten devralan merhum Turgut Özal, Türkiye'yi adeta dünyaya açtı. Dünyayı değiştiren, dönüştüren Türkiye'nin dünya milletleri arasında yerini alan çok büyük hizmetleri var. Onun da Allah mekanını cennet etsin. Şimdi biraz sonra hayatı boyunca ümmet için, millet için çalışmış çabalamış milli kalkınmanın maddi kalkınmanın ancak ve ancak yerli ve milli değerlere sarılmakla olacağını hep söylemiş, bunu da siyasi hayatında uygulamış merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kabrini de ziyaret edeceğiz. Ondan sonra bugün 563. yıl dönümünü kutladığımız fetih şenliklerinin banisi, İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet hazretlerinin ruhuna Fatiha göndereceğiz, şefaatlerini niyaz edeceğiz."

65. hükümetin güven oylamasından sonra İstanbul'a geldiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyetinin, Türk demokrasisinin yılmaz bekçilerini ve İstanbul'un fatihini kabirleri başında anmak, onların bu topraklar için, bu ülke için yaptıklarından feyzalarak aynı kararlılıkla Türkiye'ye, millete hizmet etmek için irade ortaya koyduklarını söyledi.

Daha sonra Yenikapı'daki fetih programına geçip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılayacaklarını dile getiren Yıldırım, "Birlikte dünyanın incisi İstanbulumuzun fetih şenliklerini büyük coşkuyla kutlayacağız. Bu vesileyle, bu vatan için emeği geçen, bugün aramızda olmayan bütün devlet büyüklerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

Muhabir: Emrah Güney

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.