Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.80
BTC/USDT
69,970.00
BIST 100
9,089.83
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Başbakan Yıldırım: Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin'de havadan harekata başlamıştır

Başbakan Yıldırım, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ unsurlarını yok etmek için havadan harekata başlamıştır." dedi.

Esin Işık  | 20.01.2018 - Güncelleme : 21.01.2018
Başbakan Yıldırım: Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin'de havadan harekata başlamıştır

Ankara

ANKARA

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin, bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan, Afrin'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulmeden PKK/PYD/YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah Mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Yıldırım, partisinin İstasyon Spor Salonu'nda düzenlenen Bilecik 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

Başbakan Yıldırım, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin, bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan, Afrin'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulmeden PKK/PYD/YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah Mehmetçiğin, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. 80 milyon vatan evladının, Bileciklilerin duası askerlerimizledir, kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizledir." diye konuştu.

Salondan tekbirlerin yükselmesi üzerine Yıldırım, "Türkiye dostluğuna, dostluklarına önem veren bir ülkedir ancak Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle alıp veremeyeceğimiz herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz. Kardeşi kardeşe düşman etmesinler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Bilecik'ten cihan hakimiyetine sahip Osmanlı Devleti'nin doğduğunu, Söğüt'ten yola çıkan bu tarihi yolculuğun üç kıtaya yayıldığını ve Osmanlı'nın, 600 asır boyunca bütün dünyada, üç kıtada kardeşlik, birlik, beraberlik ve huzur içinde hüküm sürdüğünü belirtti.

"Bilecik yükselişin de şehri olacak"

Bilecik'in, Türk milletinin tarihi yürüşünün başlangıç noktası, Söğüt'ün ise büyük medeniyet çınarının kökü olduğunu söyleyen Yıldırım'ın, "Bilecik dirilişin şehridir, varoluşun şehridir ve bugünden sonra da inşallah yükselişin de şehri olacaktır. 2019'da yeniden diriliş, yeniden yükselişe Bilecik hazır mı?" diye sorması üzerine salondaki vatandaşlar, "Evet" karşılığını verdi.

"AK Parti'nin rakibi yok"

AK Parti'nin, Bilecik'te 25 bin kayıtlı üyesi olduğunu, bunun 10 bininin kadınlardan oluştuğunu söyleyen Yıldırım, şöyle dedi:

"Kadınlar AK Parti'nin ak kadınları sizlerle gurur duyuyoruz. AK Parti'nin başarısının mimarısınız sizler. Ayrıca 3 bin 500 genç üyemiz var. Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz gençler, sizlerle gurur duyuyoruz. Bilecik ak gençlik dimdik ayakta maşallah. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, delegeler, mahalle temsilcileri durmak yok, yola devam. AK Parti bu. AK Parti'nin rakibi yok. AK Parti'nin rakibi yine AK Parti. AK Parti her seçimde kendisiyle yarışıyor. Her daim çıtayı daha da yükseğe çıkararak kendi rekorlarımızı kırıyoruz."

"Orası San Francisco değil orası Bozüyük"

Başbakan Yıldırım, "Bozüyük girişindeki üst üste gelen hızlı trenler, bölünmüş yollar, kavşakları biliyorsunuz değil mi? Oradan geçen muhalefetin adamları 'Biz nereye geldik? San Francisco mu burası?' diye söylenmeye başlamışlar. Orası San Francisco değil orası Bozüyük." şeklinde konuştu. 

"15 yıl boyunca atılım üzerine atılım yaptık. Türkiye'yi 3 misli büyüttük." diyen Yıldırım, bütçeyi 15 yılda 6 kat büyüttüklerini söyledi.

"Türkiye başarıdan başarıya koşuyor"

Yıldırım, "Ülkeler tek tek iflas bayrağını çekerken Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11'den fazla büyüdü. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye dünyada üçüncü çeyrek itibariyle en yüksek büyümeyi sağlayan ülke oldu. Türkiye'ye de bu yakışır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin hem bölgede hem dünya genelinde güven ve istikrar adası olmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, nerede mazlum, mağdur ülke, millet varsa yanında Türkiye'nin olduğuna dikkati çekti. 

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: 

"Bugünü kurtarmanın değil yarını inşa etmenin gayreti içindeyiz. Emin olun yarınımız bugünden daha güzel olacak. Geleceğimiz daha da aydınlık olacak. Bugünümüzün teminatı geleceğimizin ümidi gençler hayallerinizi, hedefinizi büyük tutun. Gelecek sizindir, sevgili gençler. Kadınlarımız siyasette, ekonomide daha çok yer alacak, daha etkin ve güçlü pozisyonlara görevlere gelecek."

Bilecik'e yapılan hizmetlere ve yatırımlara da değinen Yıldırım, Bilecik'e 15 yılda 9 milyar lira yatırım yapıldığını ve destek sağlandığını aktardı.

Muhabir: Sinan Uslu, Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın