Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,160.51
ETH/USDT
3,389.60
BTC/USDT
65,417.00
BIST 100
8,718.11
Gündem

Bitlis'te PKK'ya darbe: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik hava destekli operasyonda 10 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist yakalandı.

25.02.2017 - Güncelleme : 26.02.2017
Bitlis'te PKK'ya darbe: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Bitlis

BİTLİS

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı birliklerce, 20 Şubat'ta merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde "Şehit Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak-41 Operasyonu" başlatıldı.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgede devam eden operasyon kapsamında arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, 24 Şubat'ta bir grup teröristle karşılaştı.

Güvenlik güçlerinin, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 3'ü kadın 10 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist yakalandı. 

Bölgede tespit edilen sığınak ve barınaklarda teröristlere ait çok miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis Valiliğinden açıklama

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, terörle mücadele kapsamında kış operasyonlarına devam edildiği belirtildi.

Bu kapsamda, Bitlis merkeze bağlı Sehi ve Ölek bölgelerinde 23 Şubat'ta başlatılan "Şehit Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak-41" operasyonu esnasında, teröristlerle 24 Şubat'ta temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Temas sonrası bölgeye uçak ve helikopterlerle Hava Hücum Harekatı (HHH) düzenlenmiştir. ​25 Şubat'ta yapılan arazi araması sonucunda, güvenlik korucusu Nihat Çaprak'ı şehit eden teröristin de içinde bulunduğu 10 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist sağ yakalanmıştır. Ayrıca bölgede yapılan arazi aramasında bir sığınak bulunarak imha edilmiştir. ​Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde ve imha edilen sığınaktan 8 kalaşnikof piyade tüfeği, keskin nişancı tüfeği, bixi makineli tüfek, 4 el bombası, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın