Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Hapis cezasını asla kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu hakkında verilen hapis cezasını asla kabul etmediklerini belirterek, "Enis kardeşim hiç üzülme. Bu yargılama sürecinden mutlaka beraat edeceksin." dedi.

13.02.2018 - Güncelleme : 13.02.2018
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Hapis cezasını asla kabul etmiyoruz Fotoğraf: AA/Raşit Aydoğan

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kendilerine yönelik ahlaksız eleştiriler yapıldığını ve o eleştirilerin tamamına cevap vereceklerini belirtti.

Olağanüstü Hal'in (OHAL) bütün ağırlığı ile devam ettiğini, 1 milyonu aşkın mağdur aile yaratıldığını, hapishanelerde, daha iddianamesi hazırlanmayan gencecik öğrenciler bulunduğunu öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse endişe etmesin. Nerede bir mağdur varsa orada CHP vardır." diye konuştu. 

Man Adası belgeleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 2017 tarihli Grup Toplantısı'nda Man Adası belgelerini açıkladığını, "sahtedir" denilmesi üzerine belgeleri savcılığa teslim ettiklerini hatırlattı.

Savcının konuyla ilgili hazırladığı iddianameden bir bölüm okuyan Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben Recep Bey'e soruyorum: İstifa edecek misin? Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa bir dakika o koltukta oturmamalısın. Sahte diyordun, avukatın da sahte diyordu. Seni destekleyen herkes sahte diyordu. Verdik savcıya, hiç birisinin sahte olmadığı çıktı ortaya." dedi.

"Bu kardeşin seni kandırmayacak"

İşsizlikten insanların kendilerini yaktığını, ancak iktidarın bunlarla ilgilenmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kendisini yakan vatandaşla, esnafla bunların ilgisi yok. Esnaf ziyareti yaptım. Bu da hemen koşa koşa gitmiş esnaf ziyareti yapmaya, esnafı hatırlamaya başlamış. Beni takip et Erdoğan. Herkes seni kandırdı, bu kardeşin seni kandırmayacak, sana hep doğruları söyleyecek." diye konuştu. 

"Devletin operasyonu, siyasetin değil"

Kemal Kılıçdaroğlu, son 15 yılda iki kurumda, Türkiye'nin DNA'sıyla oynadığını, bunların, ordu ve milli eğitim olduğunu öne sürerek, "Ergenekon, Balyoz operasyonlarını kim yaptı? FETÖ'nün ordunun içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı, terörist diye hangi şerefsizler hapse attı?" sorularını yöneltti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kalkmış bana şeref ve namustan bahsediyor. Ordunun içinde yuvalattılar, her türlü siyasi desteği verdiler, cumhuriyet tarihinde ilk kez dört komutan istifa etmek zorunda kaldı, terörle mücadele edecek olan ordunun elini kolunu bağladılar, Kuzey Irak'ta ordumuzun, askerlerin başına çuval geçirildi bir nota dahi veremediler. Şimdi kalkmışlar bana kahramanlıktan söz ediyor. Neymiş, Recep Bey kahramanmış; ne kahramanı. Kendi toprağından IŞİD'in desteğiyle kaçan, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıran adamdan kahraman mı oluyor? Dünyanın en korkak adamı. Kahraman diye geçiniyor. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD ile iş birliği mi yaptın yoksa IŞİD'ten korktun mu? 

Hiç kimse unutmasın, Afrin operasyonu, devletin bir operasyonudur, siyasetin değil. Afrin operasyonu başlamadan önce muhataplarıyla gidip devlet adına görüşen iki önemli devlet bürokratı vardır; Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dır. Siyaset devreye girmemiş ve siyaset ciddiye alınmamıştır. Bu ikisi Moskova, Avrupa, ABD'ye gitti, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için bu operasyonun gerekliliğini anlattılar, hava desteği de bunların sayesinde alındı. Kalkmış afra, tafra geziyor ortalıkta kahramanım diye. Dünyanın en korkak adamı kahraman olacak."

"Nedir bu saldırı"

Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün de defalarca kendisine saldırdığını, hakkındaki fezlekelerin büyük kısmının onun adamları tarafından düzenlendiğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD'in de saldırdığını, adalet yürüyüşünde İstanbul ile Kocaeli arasında IŞİD'in kendilerine saldıracağına dair iddianame hazırlandığını hatırlattı. 

Rıza Sarraf'ın da saldırdığını, avukatlarını görevlendirerek kendisi hakkında yüzlerce dava açtığını anlatan Kılıçdaroğlu, "En son El Nusra, o da bize saldırıyor. Bu terör örgütleri arasında bize saldıran birisi daha var; Recep Tayyip Erdoğan. Kiminle mücadele edeceğiz? PKK, IŞİD, El Nusra, FETÖ saldırıyor, sen de saldırıyorsun. Siz iş birliği mi yaptınız, nedir bu saldırı?" diye konuştu.

"Benim oğlum asker"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Esnaf ziyaretinden sonra 'Bu Kemal'in takımı bir yana, geri kalanı herkesi Afrin'e götüreceğiz.' diyor. Sevgili Recep Bey, Kemal'in takımı zaten Afrin'de. O takımın adı Mustafa Kemal'in ordusu. Onu kendi ordusu gibi görüyor, o ordu senin ordun değil bu milletin ordusudur. Neymiş, 'Kemal'in takımı hariç'. Benim oğlum asker, benim oğlum askerlikten kaçmadı, oğlum çürük raporu almadı, bedelli ödemedi. Benim oğlum fakirin, fukaranın, garibanın çocuğu nasıl askere gittiyse öyle askere gitti? Sen benim yanımda ayar tutturamazsın Recep Bey. Senin çocukların ne oldu? Takımının, hanedanın çocukları ne oldu? Garibin, gurebanın, şehidin ölüsünden edebiyat yaparsın, köşeyi dönünce de aile boyu kaçarsın. Sen benim ayarım değilsin. Arkamdan laf söyleme, söyleyeceksen adam gibi gel karşımda söyle. Çocuklarını askerden kaçıran adam milliymiş. Gayri milli adam millilik edebiyatı yapıyor. Vallahi de billahi de gayri millisin. Çocuğunu askere göndermeyeceksin, kendi topraklarından kaçacaksın, Yunanistan Ege adalarını işgal etmiş ses çıkarmayacaksın, oturacaksın sadece Kılıçdaroğlu ile uğraşacaksın. Senin boyun yetmez Recep Bey. Devletin kozmik odasını FETÖ'ye açan, milli eğitimi FETÖ'ye teslim eden şerefsizler kimlerdi?"

"Alınacak her kararı destekleyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun kaynadığını dile getirerek, ABD, Rusya, İran ve Türkiye'nin orada olduğuna işaret etti. 

ABD'nin, PYD terör örgütüne silah vermesinin, bir terör örgütünü, meşru hükümetin, devletin desteklemesinin asla ve asla kabul edilemeyeceğini bildiren Kılıçdaroğlu, "Bizimle müttefiklik ilişkilerimizi sürdürecekseniz hiç kimsenin terör örgütlerine şu veya bu şekilde destek vermesini kabul etmiyoruz. Bu konuda alınacak her kararı sonuna kadar destekleyeceğiz." diye konuştu.

"Mutlaka beraat edeceksin"

Konuşması sırasında Kılıçdaroğlu'na, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği 5 yıl 10 ay hapis cezası kararı iletildi. Kılıçdaroğlu, bunu asla kabul etmediklerini kaydederek, "Enis kardeşim hiç üzülme. Adımın Kemal olduğu kadar eminin bu yargılama sürecinden mutlaka beraat edeceksin. Biz bunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Barış Gündoğan-Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.