Dolar
32.34
Euro
35.14
Altın
2,160.53
ETH/USDT
3,393.50
BTC/USDT
65,986.00
BIST 100
8,718.11
Politika

Çocuk istismarına karşı yeni düzenleme yolda

Adalet Bakanı Gül, çocuk istismarına ilişkin, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var." dedi.

20.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
Çocuk istismarına karşı yeni düzenleme yolda

TBMM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, gazetecilerin, "çocuklara yönelik suçlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar" konusundaki sorusu üzerine, bu sorunun çözümüne ilişkin birçok başlığın bulunduğunu belirtti. Gül, bunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulunda da ele alındığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında ilgili bakanların arasında bulunduğu bir komisyonun kurulduğunu aktaran Gül, "Bütün tedbirleri, sorunların çözümüne yönelik yapılması gereken diğer tüm adımların hepsini de masaya yatırıp değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından, Türk Ceza Kanunu'na yönelik çalışmalar yapıldığını anımsatan Gül, ancak ihtiyaçlar ve gelişmeler karşısında hangi adımların atılacağı konusunun titizlikle ele alındığını söyledi.

Adalet Bakanlığınca, kimyasal kastrasyonla ilgili çıkarılan, Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik'in yürütmesinin, Danıştay tarafından "yok edilme" ibaresinden dolayı durdurulduğunu belirten Gül, bu konu üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Gül, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var." diye konuştu.

Farklı bir düzenleme ile bu konuyu değerlendireceklerini belirten Gül, "Bunu da karara bağlayacağız veya kanunla değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "idam cezası geldiği takdirde destek vereceklerine" ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Gül, "Bunlar tabii ki parlamentonun vereceği karar. Bu karar, grup başkanlarımızın, partilerimizin yetkili organlarının vereceği bir karardır. Bu hususta bir söz söylemek şu anda doğru değil." yanıtını verdi.

"İttifak görüşmelerine" ilişkin bir soru üzerine de Bakan Gül, siyasi partilerin sandıktan çıkan oylarının hiçbirinin zayi olmayacağı, seçme hakkının hiçbir şekilde ihlal edilmeyeceği bir düzenleme yapıldığını söyledi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da "çocuklara karşı işlenen suçlar konusunda kurulan komisyona" ilişkin soru üzerine, komisyonda konuyla ilgili her şeyin masaya yatırılacağını ve vatandaşların duyarlılıkları da dikkate alınarak çalışmalar yürütüleceğini kaydetti.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın