Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Buğday' filminin galasına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun son filmi "Buğday"ın galasına katıldı.

23.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Buğday' filminin galasına katıldı

Ankara

ANKARA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen"Buğday" filminin galasının ardından yaptığı konuşmasına, Türkiye'nin "medarı iftiharlarından" olarak nitelendirdiği usta yönetmen ve senarist Semih Kaplanoğlu'nu yeni filmi dolayısıyla tebrik ederek başladı. 

"Filmin hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum"

Kaplanoğlu'nun eşini de kutlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ehli hünerin kadrini bilmekte büyük bir hünerdir. 'Buğday' filminin de Sayın Kaplanoğlu'nun 'Bal' filminde olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum. Elbette zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen, nezaket fukarası şahıslar da çıkabiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap sevgiyi korumak, işini en güzel, en kaliteli şekilde yapmaya devam etmektir."

"Beşeri kalkınmanın da elzem olduğunu ifade ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, filmin, gerek teknoloji ve bilim gerekse tabiatla kurulan ilişkileri çok ciddi şekilde sorgulamaya yönelttiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Tüketim hırsının körüklendiği, hedonizmin teşvik edildiği bir sürecin bizi götüreceği yer hiç de parlak bir yer olmayacaktır. Aynı şekilde kapitalizmin sınır, ilke ve değer tanımadan yaygınlaştığı bir düzende insanla beraber doğanın da tahribata uğraması mukadderdir. Bunun için biz her fırsatta 'merhametli büyüme' diyoruz. Bunun için her platformda adaleti, dayanışmayı, kardeşliği savunuyoruz. Sadece teknolojik ve ekonomik büyümenin bir ülkenin geleceği için yeterli olmadığını, beşeri kalkınmanın da elzem olduğunu ifade ediyoruz."

Çevreye zarar veren her teknolojinin, hayatı kolaylaştırıcı olursa olsun aslında namlusu insana dönmüş bir silah olduğuna işaret eden  Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz ekosistemi tahrip eden her adımın sonu felakettir. Bu noktada acilen bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler Allah'tan niyaz ediyorum." 

Erdoğan, Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kaplanoğlu ve eşi Leyla İpekçi'ye hediye takdim etti.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Kaplanoğlu ailesiyle fotoğraf çektirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile eşleri, Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü.

Muhabir: Esin Işık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.