Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.80
BTC/USDT
69,970.00
BIST 100
9,089.83
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.

26.02.2017 - Güncelleme : 27.02.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani'yi kabul etti Fotoğraf: AA/Kayhan Özer

İSTANBUL 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanIrak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti. 

Mabeyn Köşkü'nde basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. 

Musul operasyonu ve ekonomik ilişkiler ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabulünde Türkiye ile IKBY arasındaki ekonomik ilişkiler ve Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun ele alındığı bildirildi. 

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, İstanbul'da bulunan Mabeyn Köşkü'ndeki görüşmede, Türkiye ile IKBY arasındaki ekonomik ilişkiler, Suriye başta olmak üzere bölgedeki siyasi gelişmeler ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Kürt bölgesine yaptığı ziyaretin sonuçlarının değerlendirildiği belirtildi.

Ayrıca, terör örgütü DEAŞ ile mücadele ve Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu üzerinde durulduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEAŞ ile mücadele konusunda IKBY'ye desteklerini yinelediği kaydedildi. 

Bölge ve Suriye'deki siyasi gelişmeler, Cenevre müzakereleri, uluslararası dengelerdeki değişimlerin bölge üzerindeki etkisi ile Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin de ele alındığı ifade edildi.

Kabulde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ve IKBY Başkanlık Divani Başkanı Fuad Hüseyin'in de hazır bulunduğu bildirildi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer-İdris Okuducu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.