Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.10
BTC/USDT
70,105.00
BIST 100
9,118.18
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin iradesi en büyük güven kaynağımızdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır." dedi.

30.08.2016 - Güncelleme : 30.08.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin iradesi en büyük güven kaynağımızdır Fotoğraf: Ahmet Bolat/AA

Ankara

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'ün mozolesine, üzerinde ay yıldız motifleri bulunan çelenk bırakmasının ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni okudu. 

"Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla yad ediyoruz. Tüm yokluk, yoksunluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşı'mızı Büyük Zafer’e ulaştıran azim ve inançla emanetiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin bir tezahürüdür. Aziz milletimizin, tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade, en büyük güven kaynağımızdır. Zat-ı alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu.

İlk kez vatandaşlar töreni izledi

Bu yıl düzenlenen törenlerde Anıtkabir'de bir ilk yaşandı. Önceki yıllarda Anıtkabir, devlet ve askeri erkanın katıldığı törenin ardından vatandaşların ziyaretine açılıyordu. Bu sene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin katıldığı tören bölümüne ilk kez vatandaşlar da alındı. Anıtkabir'deki töreni izleyen vatandaşlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler de yer aldı.

Anıtkabir'e girişler sırasında vatandaşların yanı sıra askerler de arandı.

Erdoğan kutlamaları kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkomutan sıfatıyla, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, orgeneral ve oramiraller, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın da aralarında bulunduğu yüksek yargı organlarının üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, korgeneral ve koramiraller, tümgeneral ve tümamiraller, tuğgeneral ve tuğamiraller, bürokratlar, yabancı misyon şefleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Kutlamalarda, Başkentte görevli askeri personeli temsilen her rütbeden asker ile sivil personel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ikinci kez yapılan tören, ana binanın girişindeki fuayede gerçekleştirildi.

Muhabir: Kemal Karadağ, Ali Kemal Akan, Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın